Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2015, 07:30 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2015
Location: Ottawa
Posts: 21
Water pump issue

Hey guys so we are having issues with our water pump on the 17z. When we are running off the holding tank and turn on a faucet the pump comes on and off every few seconds it doesn't hold pressure constant. Any suggestions or tips?

Thanks in advance

Cavi123 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2015, 09:02 PM   #2
Senior Member
oobedoob's Avatar
Join Date: May 2013
Location: Kamloops
Posts: 267
the pump runs every few seconds with the tap partially open? That sounds normal to me. if you open the tap fully it should run constantly. At least it does in my TT.

2013 Jayco Jay Flight Swift SLX 184BH
2012 Ram 1500
oobedoob is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2015, 10:18 PM   #3
Senior Member
hoppers4's Avatar
Join Date: Mar 2015
Location: Port Orchard
Posts: 787
That's normal. The difference in pressure you're experiencing is the hysteresis of the pump switch between on and off.
2015 Greyhawk 29MV
Honda CRV toad with Blue Ox baseplate
Ready Brute Elite towbar with braking system
Hughes autoformer
TST 507 Flowthru TPMS
hoppers4 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.