Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-20-2016, 03:04 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: soap lake
Posts: 2
Bedroom tv quality

I put a blue ray in the player turned on the bedroom tv and the picture quality was terrible. This is a brand new 2016 precept 35s. Could be the tv or the matrix?
__________________

Timhill is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2016, 07:24 PM   #2
Senior Member
 
Vicr's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Snohomish
Posts: 225
Every single cable in our AV system was loose. I found this out while vacuuming out construction debris that was behind and under cabinets. I also found that the TV elevator frame was crushing the wire loom with all the AV cables when putting the T V down. I' ve been an electrician for over 33 years and the wiring in our coach is really shi-ty. I found loose connections on all the terminals in the battery compartment on the solenoid and relays and spent 2 hours crawling around under the coach with a bag of cable ties to properly tie wires and wire looms that were just dangling. The wiring under the bed makes my eyes hurt. This fall when it cools down I'll go thru that cluster f-ck and get it cleaned up.
__________________

Vicr is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2016, 08:25 PM   #3
Senior Member
 
ALJO's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Sparwood, BC
Posts: 937
Send a message via Skype™ to ALJO
Vicr; that's always my first job too when acquiring a RV. never see such a ****ty work as in the RV industry. Electrical, plumbing, Propane and heating they all get a turn for clean up.
__________________
2014 Ram 1500 CrewCab 4x4 5.7 Hemi 3.92 Rear and Air Lift 1000
2005 Jayco Jay Feather LGT - 29Y GVWR-6500 lbs.
Pro Series 1200 lbs. WDH with Double Sway Bar.
Champion 3100/2800 watt Inverter/Generator-Onboard Solar Power

ALJO 'Forever Young @ Heart' provide on their travels Music Entertainment to Senior Care Homes
ALJO is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2016, 06:30 AM   #4
WDW
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Western NY
Posts: 224
Had the SAME problems with our Greyhawk 31FK. We had Jayco pay for a service call. Two techs spent 4 hours fixing things. But we still HATED the cluster of wires under the bed. It made the bed hot and buzzed / fans. It was one of the reasons we traded and moved up and moved on. I suggest anyone with loose wires / poor installation make it a warranty issue.
__________________
'16 Coachmen Mirada 35BH

Formerly 31FK 15 Grayhawk
Toad: 2015 Jeep Cherokee "The Caboose".

Taking in the sights wherever my Trolley takes me!
WDW is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2016, 07:07 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Cape Coral
Posts: 28
When we bought our 2014 fiver new the water pump stayed on too long and about every half hour came back on for a few seconds, letting me know right away there was a bad connection. Took wall down in basement and tightened probably 12 water connections which were barely finger tight. I am sure I will deal with many of those issues when I pick up the new Jayco.
FLHTK-JOE is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2016, 12:15 PM   #6
Junior Member
 
WeRmudfun's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Southern
Posts: 19
Try moving the HDMI cable to a different slot on the TV. I had the same problem.
WeRmudfun is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2016, 01:42 PM   #7
Senior Member
 
mike837go's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Campbell Hall
Posts: 2,745
Quote:
Originally Posted by Timhill View Post
I put a blue ray in the player turned on the bedroom tv and the picture quality was terrible. This is a brand new 2016 precept 35s. Could be the tv or the matrix?
Make sure there are no sharp bends in the cable.

Also straight wire the Blu-ray to the monitor and see what you get.

Change the cable if things are still not crystal clear. Then move the player and cables to another TV.

You'll know who's the troublemaker by then.
__________________
TT 2015 19RD "TheJayco"
TV 2003 F-350 "Montblanc" - Housebroken chore truck


Sitting in The Cheap Seats.
And proud of it!
mike837go is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2016, 02:07 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Denver
Posts: 540
Don't have a Precept, but did you hook the Blu-Ray directly to the TV using an HDMI cable?

If not - do that first.
If you did, then yeah - first try same cable, different HDMI input on TV.
If still bad, try new HDMI cable.
If still bad - it's either the TV or the Blu-ray.

Your choices are: take Blu-ray to another TV and repeat above.
Or bring in a second Blu-Ray player and try it on the Precept TV.

That would be my debugging procedure.
pconroy is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2016, 02:45 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Ona
Posts: 512
We discovered the problem with the TV! It turned out that the TV was a Furrion... once we replaced it with a Samsung TV, the problem was solved! :-)
__________________

__________________
The Logan's
2016 Redhawk 26XD
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.