Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2016, 04:11 AM   #281
Junior Member
 
Sheepdog68's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brownsburg
Posts: 11
I installed a MaxAir II on my 15 x213 and it fit fine. You will be good to go.
__________________

Sheepdog68 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 06:48 AM   #282
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by Sheepdog68 View Post
I installed a MaxAir II on my 15 x213 and it fit fine. You will be good to go.


It must almost ride on top of the caulking around the skylight. I really want the II got a picture?
__________________

iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 08:22 AM   #283
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Vacaville
Posts: 17
Hi Jorgen,
Congrats on your 2016 X213. I'm really digging ours right now. Got it parked on the side of the house. How did your first campout go? I can't wait to take mine out soon.
Roadhound is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 12:38 PM   #284
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 22
Hi Roadhound, our first trip was a success! We drove 3+ hours north and stayed on Lake Charlevoix in Young State Park, Michigan. It was chilly so having a furnace was awesome! Somehow our battery died but the dealer has already said they'll fix us up which is cool. I'm totally new to all this but was able to figure out how to dump all the tanks. I've yet to figure out the water heater - just haven't tried yet.


Also, we had a MaxxAir - the original - installed and it fit just fine so it sounds like either will work.
Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 04:21 PM   #285
Junior Member
 
Sheepdog68's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brownsburg
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by iplumb View Post
It must almost ride on top of the caulking around the skylight. I really want the II got a picture?
I couldn't figure out how to link to photo bucket Go to the photos tab and look for MaxairII for today. When installed it is not flush to roof but is resting slightly on the caulk.
Sheepdog68 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 10:25 PM   #286
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Reno
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
Somehow our battery died but the dealer has already said they'll fix us up which is cool.

Did you check the 30a fuse by the battery? We seem to blow ours every other trip when operating either the slide or tongue jack.
stickyTaco is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 06:55 AM   #287
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by stickyTaco View Post
Did you check the 30a fuse by the battery? We seem to blow ours every other trip when operating either the slide or tongue jack.
Thank you for the suggestion! I have not but certainly will check that fuse this evening when I reattach the battery currently on a charger. The slide and tongue jack both worked when attached to my TV...which seems odd to me only because I've not done this before.

Please find attached a picture of the MaxxAir on my '16 x213. The MaxxAir II looked 'cooler' but was more expensive.
Attached Thumbnails
IMG_4818.jpg  
Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 07:32 AM   #288
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
Thank you for the suggestion! I have not but certainly will check that fuse this evening when I reattach the battery currently on a charger. The slide and tongue jack both worked when attached to my TV...which seems odd to me only because I've not done this before.

Please find attached a picture of the MaxxAir on my '16 x213. The MaxxAir II looked 'cooler' but was more expensive.


Thanks for the picture! The Maxxair II is only $11 more? But I really don't think there is room?
iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 08:02 AM   #289
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Reno
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
The slide and tongue jack both worked when attached to my TV...which seems odd to me only because I've not done this before.

Yup. Everything gets power from the TV, even when that fuse is blown.
stickyTaco is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 09:56 AM   #290
Member
 
bcosco's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Vancouver
Posts: 65
Your power problem doesn't make sense. The TV Is Ac and the slide and Jack are DC. There isn't a converter in the x213 so how are you getting power?
__________________

bcosco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 09:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.