Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2015, 10:10 AM   #1
Member
 
mitchmitchell's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Flower Mound
Posts: 93
Thumbs down iRV6500 stereo bluetooth stops Aux in from working

Hi -- I have a 2015 Jayco X213 with the stock iRV6500 radio system in it hooked up to the TV on Aux In. When we originally got the trailer this connection worked fine and put the TV sound on the overhead speakers (and the outdoor speakers as well if we forgot to turn off the 'C' audio output).

Once I set up a Bluetooth pairing between my phone and the radio, I can no longer play the TV through the speakers. Even with the Bluetooth on my phone turned off, the Aux in will play for a few sections, then the display message on the radio flickers (I think it displays 'BT NOCONN' for just an instant then goes back to displaying 'AUX IN' back and forth) and when that first flicker happens the sound from the TV cuts out.

We've tried resetting the radio back to factory defaults, but nothing seems to help. We have our X213 back in the shop for the dealer to look at it.

Has anyone else experienced anything like this with the stock iRV6500 radio?

Thanks!

Mitch
__________________

mitchmitchell is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2015, 02:50 PM   #2
Member
 
mitchmitchell's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Flower Mound
Posts: 93
Radio replaced under warrenty

We took our X213 into the dealer for its annual checkup and some warranty work and they replaced the radio as defective. I'm still wondering whether what we experienced might be a bug in the firmware. I'm a bit leery of setting up another Bluetooth connection on it, but we'll see how it goes.
__________________

__________________
Jayco Jay Feather Ultra Light X213
Ford F-450 Diesel Pickup
Equalizer Weight Distribution Hitch
Weboost Drive 4G-X cellular booster
PentaMetric Battery Monitor

mitchmitchell is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2015, 05:00 PM   #3
Senior Member
 
hoppers4's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Port Orchard
Posts: 849
I think you're spot on with bad firmware.
__________________
Don
------------
2015 Greyhawk 29MV
Honda CRV toad with Blue Ox baseplate
Ready Brute Elite towbar with braking system
Hughes autoformer
TST 507 Flowthru TPMS
hoppers4 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2016, 08:44 PM   #4
Member
 
mitchmitchell's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Flower Mound
Posts: 93
Whatever caused the issue in our original radio, the replacement does not exhibit the problem -- I was able to connect via Bluetooth from my phone and play music through the radio and the problem did not reoccur.
__________________
Jayco Jay Feather Ultra Light X213
Ford F-450 Diesel Pickup
Equalizer Weight Distribution Hitch
Weboost Drive 4G-X cellular booster
PentaMetric Battery Monitor

mitchmitchell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.