Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2016, 10:29 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Marion
Posts: 14
Jay Feather, 1st problem

We've had our 23' Jay Feather for a year now and it has been great. We probably have close to 2000 miles on it.
It has been sitting in the drive for about a month, just too hot for me to camp.
I went out today to turn the air on so it could cool and my wife could clean it and the air conditioner wouldn't come on. No fan, no compressor. I checked all the fuses and breakers and the 30 amp supply...all good.
After much mumbling and checking with the volt meter, I took the thermostat off the wall.
I was not impressed with what I found.
All the wires were stripped at least a half inch longer than they needed to be with the bare wire sticking out of the wire nuts.
The wire nut for the ground wires was gone and the wires were no longer connected.
I put on s new wire nut and tightened and tsped the other wires and all is good!
I was surprised to find such sloppy wiring.
__________________

GoldDog is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 10:52 AM   #2
Senior Member
 
Iraqvet05's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Kansas City
Posts: 923
And that is just your thermostat... Pull your breaker panel sometime and see how many wires on the bus bar and at the breakers are stripped too long.
__________________

__________________
2013 26BH ghetto model w/ 4 plain rims and some rust
2001 Silverado 2500HD 6.0 gasser


I have a fever...and the only cure is more camping!
Iraqvet05 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 11:04 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,430
Ahame you didn't take a picture Post it and also send it to Jayco
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 11:17 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Marion
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by bedrck46 View Post
Ahame you didn't take a picture Post it and also send it to Jayco
I wish I had but I was so happy to find the problem, all I thought about was fixing it.
GoldDog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.