Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2014, 03:22 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
Cable company digital converter box

I have a 2012 Jayco Pinnacle 5th wheel. Normal cable tv was never a problem hooking up, and all tv's are new. I was issued a Comcast Cable digital conversion box at the campground office, but no matter what I tried I couldn't receive any channels. A Comcast tech came out and said his meter shows a decreased signal strength after the signal enters the 5th wheel from its normal cable hookup outside. He suggested that there is interference somewhere inside the rv causing the decreased signal to the tv. Now this guy is no rv expert, so I'm asking for help here, since I get normal cable channels at other campgrounds, and only encountered this problem with a cable box. Is there something I need to do different to make this work in an Rv? By the way hooking up the cable wire directly from the outside pole to the tv did produce cable channels, but I don't think I should have to do that.

west0911 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2014, 05:23 PM   #2
Site Team
norty1's Avatar
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 9,408
I have been a few CGs where we had to that pain in the axx route and it worked fine.
We had to set the tv on ch 3 and use the cable tuner remote for channel changes.

Only thing I can say is make sure the amp is off.

2011 351RLTS Eagle, Mor/Ryde suspension & pin box
06 F350 Lariat PSD, SRW, LB, CC, EGR delete kit, 16K DrawTite hitch, Timbrens, TST TPMS

Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." - Mark Twain
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 09:37 AM   #3
Senior Member
Seann45's Avatar
Join Date: Jun 2010
Location: Saskatoon Sask Canada
Posts: 8,779
My trailer has a cable in and a regular TV antenna in.. did you try the other connection if you have it?
2004 Chev Silverado Duramax optioned past the max. 2009 Jayco Eagle 308 RLS 765 watts of solar, 6-6 volt batteries (696 amp hour), 2000 watt (4000 surge) whole house inverter.
140 days boondocking in 2016
211/2015, 196/14, 247/13, 193/12

Seann45 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 11:24 AM   #4
Senior Member
Join Date: Apr 2011
Posts: 146
He might be right. If you have a signal splitter in your unit that could be the cause. the new digital cable is on a different frequency set than the old cable system. The old splitters will not pass the newer digital signals. I had several in my house when I had digital installed and nothing worked. Went and got new ones, at a considerable savings over cable company installed ones and all is good now. If this is only a once or twice a year occurance then a cable thru the window may be the route to go.
campingva is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 02:45 PM   #5
Senior Member
TNCraig's Avatar
Join Date: Apr 2014
Location: Dayton
Posts: 376
I have a Pinnacle also and had to hook up a Comcast cable box last month. If you have the jumper in the cabinet by the TV it worked when I disconnected the short jumper from "A" and connected to cable box input and connected the output to the "B" connection. The CG operator said they have a lot of trouble with the cable boxes losing their programming.

I was hooking up my Tailgater this past weekend and had the stereo removed and did not see a signal splitter on the line from the outside cable hookup.
Craig & Terry in Tennessee
2013 Pinnacle 36 KPTS, Voyager Rear View Camera
2012 F350 CC LB King Ranch, 6.7L TD, Ford 25K hitch, TM TPMS, Diesel Site Coolant Filtration System

TNCraig is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 11:52 AM   #6
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
Yep used the short jumper A & B just like you said when I got home, and it works- correct me if I'm wrong but I'd need a cable box at every tv to receive the cable signal just like I have a deprecate box for every tv in my home?
west0911 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 12:23 PM   #7
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
Nevermind- I do get the signal to all tv's thanks for tip.

west0911 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.