Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2016, 11:09 AM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2015
Location: Yakima
Posts: 15
Water pump and radio static

I replaced my bathroom facet today,in my 2013 dsrl jayco and to test for leaks I turned on the water pump. I had my Jensen sound system on a local radio station. Probably one of the strongest signals in the area. As soon as I threw the water pump switch the volume dropped and I noticed static started the same time. I can still hear the station but its no longer clear as before. I know the antenna on this unit doesn't work well as I have tried other antennas and there is no difference. So right up front its a lousy radio system. But what concerns me is the static continues all the time when the pump switch is on even though its not pumping water to any outlets. I'm pretty sure the check valve has a small leak as we started out with empty fresh water tanks last camping trip and have one light of water when we left. Could the whole pump be dying and just telling me in a quiet way or is this a common thing. I bought this used and have no prior experience with this type of system but I do know I can replace the check valve.... any ideas? Thanks in advance for your help....

Maax is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2016, 01:35 PM   #2
Senior Member
mike837go's Avatar
Join Date: May 2015
Location: Campbell Hall
Posts: 2,370
Loose connection in the radio's antenna.

If the pump isn't running, no electricity is flowing; therefore no RFI.

The vibration from the priming into loaded-with-water could have broken an already weak connection.

I'll complain bitterly about that POS 'Entertainment System' too! But you've got antenna wiring issues to be fixed.

TT 2015 19RD "TheJayco"
TV 2003 F-350 "Montblanc" - Housebroken chore truck

Sitting in The Cheap Seats.
And proud of it!
mike837go is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2016, 01:47 PM   #3
Junior Member
Join Date: Jul 2015
Location: Yakima
Posts: 15
Thanks for the reply, and your right the radio does have a bad antenna connection. Haven't been able to fix it with a new antenna so its something internal or the socket the cable plugs into... That I can work around.. at least it plays the dvds.
Maax is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.