Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2016, 11:54 AM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2016
Location: Buffalo
Posts: 4
Dead Battery

First time camping with the brand new jay feather x17z . As many of you know at your"demo" they give you the quick look ! We are not newbies to camping but, newbies to this camper . We were plugged in all weekend and, were plugged in a couple days prior for the refrigerator . When we were unhooking our power hitch was dead we had to reattach to the truck to unhook . Why is the battery dead already ??

RDarling is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2016, 01:44 PM   #2
Senior Member
ninjahbob's Avatar
Join Date: May 2014
Location: Eatonton
Posts: 291
Are you sure that the battery is dead? Check the battery for voltage you may have a fuse or ground wire problem.

ninjahbob is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2016, 02:40 PM   #3
Senior Member
ALJO's Avatar
Join Date: Oct 2014
Location: Sparwood, BC
Posts: 932
Send a message via Skype™ to ALJO
Most grounds on RV's are poor from the factory to begin with. I redo them all with cleaning the chassis point and use copper grease and install a stainless steel 6 mm bolt.
2014 Ram 1500 CrewCab 4x4 5.7 Hemi 3.92 Rear and Air Lift 1000
2005 Jayco Jay Feather LGT - 29Y GVWR-6500 lbs.
Pro Series 1200 lbs. WDH with Double Sway Bar.
Champion 3100/2800 watt Inverter/Generator-Onboard Solar Power

ALJO 'Forever Young @ Heart' provide on their travels Music Entertainment to Senior Care Homes
ALJO is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 06:01 AM   #4
Join Date: Feb 2016
Location: NJ
Posts: 43
I'll bet you the fuse on the main wire coming off the battery is popped. If you run the jack past it's full up or full down stops, it blows the fuse.

If that's the case, just be more careful with the jack, and alternatively, replace the fuse with an auto-resetting 30a breaker. My jack has a red tape line on the pole that shows you where to stop retracting it.
twoballscrewball is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 07:45 AM   #5
Junior Member
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 16
I'm in the same boat as you. Picked up our new 2016 X213, turned on the fridge, went camping with power hook-up and came home to a dead battery. I had everything turned off in the camper on the way home so am really unsure what's going on. I'll let you know what I figure out.
Jorgen is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 09:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.