Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2012, 07:40 PM   #1
Junior Member
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Unhappy 2012 Hot Water Heater Problems

Hello everyone, I have a 2012 Jayco 31.5RLTS fifth wheel. On our first camping trip everything seemed OK, but the DSI fault light was on in the monitor panel one morning. I checked hot water heater when I got there and it worked fine on electric, and it appears to light off, and work fine on gas. It will run fine on gas all day long but when we wake up in the morning the DSI fault light is on. It appears the heater is working about 18 hours before problems occur. Any ideas would be appreciated. Thanks again, sorry for the long post.

THUMPER188 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2012, 07:58 PM   #2
Senior Member
Join Date: Dec 2010
Location: Central PA
Posts: 1,236
If it is still under warranty I would let the dealer handle the problem.

No I am NOT retired. I work full time.:D

Tracy from Central PA

2010 Jayco 17Z Ex-Port
2004 Ford Explorer V8 with the tow package
2010 Camping Stats
Nights Camping 132 - Nights Camping in My Z 102
2011 Camping Stats
Nights Camping 107
2012 Camping Stats
Nights camping 133 - Nights camping in my Z 128
2013 Camping Stats
Nights Camping 66 Nights
tlhdoc is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2012, 11:14 PM   #3
Senior Member
Join Date: Dec 2010
Location: North Idaho/Arizona
Posts: 5,263
Our trailer did that and the dealer found that the switch with the red light in it was faulty. Our water heater was fine. As mentioned, it is under warranty so take it to your dealer.
2011 Eagle 330RLTS with just about every option.
Dodge SRW 1 ton Cummins powered.

I was born with nothing and I still have most of it left.
clutch is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 06:25 AM   #4
Senior Member
edatlanta's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: Maplesville, AL - Home Base
Posts: 2,260
I had a similar problem with mine. Is it a Suburban?
My problem was it suddenly quit after running on propane for weeks. It would work fine on electric.
It had propane to the valve on the heater, it had 12v to the valve on the heater and the valve was clicking when it was trying to start. The problem was a defective valve. It just stopped working one night.
I'm still under warranty and my dealer got me a replacement valve and I did it myself since it is easier than towing to the dealer. This replacement took about 10 minutes.

2006 GMC 2500HD CCSB 4x4 Duramax/Allison, Titan 52 gallon fuel tank, Prodigy Controller, B&W Companion Hitch
2010 Jayco Designer 35RLTS, Cummins/Onan RV QG 5500 EVAP, Progressive Industries EMS-PT50C, TST Systems 507 TPMS, RV Flex Armor Roof
edatlanta is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.