Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2013, 07:55 AM   #1
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida
Posts: 3
Linear Series radio problems

We had our Linear Series CD/DVD/radio in our 2010 23b replaced under warranty because the display went dead and it would arbitrarily turn its self on/off while we were camping. The new unit now works great for about 20 minutes on radio then switches mode to iPod, Stop or Mute. I tried the reset button but it failed again. Has anyone else had problems with these radios? It seems really odd that I found two bad eggs in a row and I'm concerned that its a symptom of something else.

Troubleshooting Info:
Plugged into shore power
Battery shows full charge w/o shore power attached
No corrosion on the battery connections
12v lights and fan work fine
Problem occurs when at home and campgrounds so its not another camper's remote control or weak radio signal
No one sitting on remote

My next steps:
Test with a CD or DVD to see if that runs longer
Remove the batteries from the remote for good measure

Thanks in advance for any feedback or ideas.

JimW1991 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:40 AM   #2
Senior Member
Join Date: Jan 2012
Location: Lander, Wyoming
Posts: 546
Linear Series

With your having problems with both of the systems installed in your trailer, I would suggest switching brands. I know it's no help with your problem now, but if you just get another linear, you might just have problems again and still be dissatisfied.

2012 GMC 2500HD D/A Crewcab
2012 Jayco Eagle SuperLite HT 26.5 RLS
2009 Crestliner Superhawk 1900
2013 Polaris Sportsman 550 EXP
2008 Polaris Sportsman 700 X2
jal0710 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2013, 06:14 PM   #3
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida
Posts: 3
Follow up..... Tested with the CD and the problem occurred again. The battery was originally at 12.5v and within 20 min of playing a CD the battery had dropped to only 11.1v and the radio changed mode from CD to Ipod. I think my problem is the battery itself in that it cannot maintain 12v under load for any length of time. At 3 Years old and probably too many full discharge then recharge cycles I think it may be done.
JimW1991 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 01:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.