Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2016, 06:28 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2016
Location: Gordonville
Posts: 6
2009 Embark TV & Power Awning Questions

I had a fairly major electrical problem (started with a failed automatic power transfer switch) that caused multiple problems. After the new switch, I've replaced the inverter and that made 115VAC appear where it should. The microwave blew a diode, the satellite box completely died. Those are fixed.

The remaining problem is the power awning doesn't power up - no LED illumination on the controls. Carefree got me the service manual which points to a (probable) blown fuse in the control box.

I "think" the control box is behind the front TV, since the control wires from the awning itself enter the motorhome at the far upper right front corner, just above the TV and near the controls. I will gladly inspect the (probable) fuse if that's correct. Your inputs very much appreciated.

The related problem is that I cannot remove the TV to find the control box. The wooden trim comes off pretty quick and the TV is hung on two brackets I can see. There is not enough space for me to reach behind the TV to (possibly) unlatch it. Again, your help is appreciated.

Naturally, this is all taking place far away from home in a cool mountain locale!

LRobinTx is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 07:06 PM   #2
Senior Member
Grumpy's Avatar
Join Date: Nov 2011
Location: Where ever the boss says we're going.
Posts: 3,520
If the brackets run horizontal you probably need to remove the screws holding the bracket on each side of the TV. That is how our 08 SENECA TV was mounted

PINNACLE 2015 38FLSA. aka: "Roam Sweet Home"
Grumpy is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2016, 06:11 PM   #3
Junior Member
Join Date: Jul 2016
Location: Gordonville
Posts: 6
Thanks, Grumpy. The TV came out pretty easy with a long enough screwdriver. The awning control box wasn't there! Followed the wires down and around. The box is behind the snap-off (no tools!) cover at the bottom of the controls area. Good news! The bad news was that my control box has no fuse, so it's off to the dealer nearby tomorrow to see what this will take.
LRobinTx is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.