Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2014, 02:01 PM   #11
Senior Member
McGarrett50's Avatar
Join Date: Jun 2014
Location: Clearwater
Posts: 167
So for those following along at home, today I turned on the house power and opened the LP tank, set the fridge for LP and it did not start up. Turned on the generator and set for Automatic and it started up just fine. Turned off the generator and the fridge turned over to LP as normal and all is fine.

Turned it off this time!

Thanks for the help everyone!

2015 Jayco Precept 31UL
Tow: 2014 Ford Fusion SE HYBRID
Blue Ox BX7420 Avail Towbar
SMI Duo "Stay in Play" Braking
Barley, our Golden Retriever, on board and Buster in spirit!

McGarrett50 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 03:45 PM   #12
Senior Member
D&MAKAFUN's Avatar
Join Date: Jul 2014
Location: KC MO
Posts: 358
McGarrett, the LP may take longer to start the refer because it has to clear the air from the line. I think the auto lighting is done automatically 3 times. Often times we turn on a burner on the stove and light it, that will bring the LP into the system.
Thanks for testing the theory/system,

Darrell, Mary & K.C. Toller Mix
In our hearts: Goldens, Tess & Jericho
'15 Jayco Precept 31 UL "Bertha"
'13 Wrangler Sahara...AKAFUN
Roadmaster base plate
Ready Brute Elite towbar and brake combo
D&MAKAFUN is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 04:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.