Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2012, 09:47 PM   #1
Senior Member
Join Date: May 2012
Posts: 125
What's that noise

My 02 was making a high pitch noise today. Nothing worked on 12 v. that meant the aux batt was low. After doing some searching, I discovered if I plug in 110 v power, the noise goes away. So I guess the noise was a indication the aux. battery was low. Where is the alarm located, can it be silenced? After a day charging the noise is off for now. Thanks, stan

stans02 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 09:54 PM   #2
Senior Member
rwilley's Avatar
Join Date: Mar 2012
Location: Northern Cal
Posts: 409
Sounds like it could be the carbon monoxide detector.

2012 Jayco Eagle 321RLTS
2008 Dodge Cummins 3500 DW Crew Cab 4x4 6 speed Auto, Exhaust Brake
rwilley is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 10:03 PM   #3
Join Date: May 2012
Posts: 49
The carbon monoxide detector in my camper is powered with a 9V battery, like a smoke detector.
BUT . . . the LP alarm/detector is hard wired into the 12V system and does "chirp" when there is low battery power. So, do you have one? Might be it.
They are usually located low near the floor since LP gas is heavier than air.
dig4gold is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.