Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-31-2016, 12:31 PM   #21
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Mills River
Posts: 190
Yup. Gonna get a splitter at WM today. Have one at home, but that is 500 miles away. Going to bypass the amp to see if that is where the issue is.
__________________

rsday75 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2016, 12:55 PM   #22
Senior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Camp Hill
Posts: 239
When you do a scan on the other TV, is it set to "cable" to search for QAM frequencies?
__________________

__________________
2013 Jayco X23B
Solar System: Renogy 300W/Tristar 45 PWM
DC System: Trojan T-105 225 AH/Samlex PST-600 PSW
2013 RAM 1500 V6/TF8/3.55
sebring96hbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2016, 01:01 PM   #23
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Mills River
Posts: 190
Quote:
Originally Posted by sebring96hbg View Post
When you do a scan on the other TV, is it set to "cable" to search for QAM frequencies?
Yup. I even brought one of the other TVs into the living room and hooked it up there to make sure it wasn't the TV. Worked fine in the living room.

I just get no cable to the bedroom, bunkhouse, or pass through outside.
rsday75 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 08:49 AM   #24
Senior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Camp Hill
Posts: 239
If everything else is hooked up right, then it is likely the Winegard plate.
__________________
2013 Jayco X23B
Solar System: Renogy 300W/Tristar 45 PWM
DC System: Trojan T-105 225 AH/Samlex PST-600 PSW
2013 RAM 1500 V6/TF8/3.55
sebring96hbg is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 09:31 AM   #25
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Mills River
Posts: 190
With .a splitter, I bypassed the antenna amp plate and all is well.
Looks like it will only pass signal to the main tv, not on down the line. But, it passes antenna fine.
So, I guess a new plate will come from Jayco.

Thanks for all the help!
rsday75 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 09:45 AM   #26
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Detroit
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by rsday75 View Post
With .a splitter, I bypassed the antenna amp plate and all is well.
Looks like it will only pass signal to the main tv, not on down the line. But, it passes antenna fine.
So, I guess a new plate will come from Jayco.

Thanks for all the help!
It's interesting that it could be the plate. My former TT was a Keystone Premier with the bunkhouse, and my current TT is a bunkhouse. For both trailers, the external cable signal went to the main TV but not the bunkhouse TV. Please post an update once you receive a new plate.
__________________
2005 Ford Excursion 6.8L, 3.73
2016 Eagle 324BHTS, P3, PP 3P

jasoncw is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 08:35 PM   #27
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Mills River
Posts: 190
So, today a storm rolled through and it seems the cable signal went to crap on the TVs that I just got working.
By taking the splitter back out, I was able to get picture back on the main TV.
I wish I could find the 3 way splitter that sends signal to the bunk, bedroom, and storage. It may have loose connections like some of the others have had.

I also plan to buy the Wingaurd amp plate to replace the apparent no name Chinese one Jayco put in. $20 is worth a try.

Maybe the cable here at Topsail Hill just doesn't have much signal strength....Maybe the plate is ok? But, the new splitter gets some signal to the others TVs, that is why I'm willing to try a new plate.
rsday75 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2016, 07:35 PM   #28
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Mills River
Posts: 190
Now that I am home, some things I found.
The coax end on the Set 2 coming off the booster plate was a loose/bad connection. Once I found this, I got signal to all outlets as expected. The plate Jayco installs is the Winegaurd, upon closer inspection.
After hearing some other folks in Topsail Hill talk about poor cable signal, I think that may be part of the issue I was having, too. After fixing the bad cable end, I found we would occasionally lose signal during bad rain storms to the 3 other TVs. These are on a 3 way splitter off the Set 2 connection. Thus, less signal to begin with.
So, all that said, I am going to order a 1 port cable booster for $20 off Amazon to boost the signal to the whole RV if I notice the issue again.
__________________

__________________
2003 GMC Serria 2500HD - Lotsa Mods.
2016 355MBQS
rsday75 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.