Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2011, 09:52 AM   #1
Junior Member
Rljones61's Avatar
Join Date: Jan 2011
Location: Atlanta
Posts: 19
Question Front landing gear switch Question

Have been checking other posts for this issue, but no luck. Recently took my batteries out for storage and charging. When I re-installed the batteries my front landing gears will not work off battery power? If I hook up the truck power cord to bumper, they work fine. I'm guessing the 30amp fuse is blown in the switch line, but why does it work when hooked up to the truck?? Thanks for any insight since electricity and me are not a good mix. Hoping to check that 30amp fuse this week as we are heading out this next weekend.

-2011 Jayco 36.5 BHS
-2011 Dodge Ram 3500
Rljones61 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 10:39 AM   #2
Moderator Emeritus
Tweety's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 31
It is probably your fuse. Whenever I run mine up too far, the fuse blows.

2011 Chevy 3500 Dually SLT
Tweety is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 07:16 PM   #3
Junior Member
dannygraves's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 11
Change the 30 amp fuse in the battery bay. I had a problem that was close to yours but my jack moter was underpowered. The wireing to your truck seems to bypass the fuse. Hope this helps.
dannygraves is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2011, 07:31 PM   #4
Junior Member
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
The Symptoms are the answer

I had the same problem. I checked the fuse - it was good. The switch check OK as well.

So I thought, why with the truck hooked up? The answer is that the landing gear were using the truck power when connected and the trailer's batteries when not. One of my trailer batteries was bad but the sensor panel didn't show that it was bad. Time to buy two 6volt golf cart batteries and wire them in series.

Hope this helped before you spent money on anything besides batteries.
honoliipali is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:11 PM   #5
Junior Member
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
You have a bad fuse holder
sparkie54 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 12:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.