Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 05-14-2015, 04:34 PM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2015
Location: Willis
Posts: 5
No DC power until plugged into 110 volts

I thought my battery was just dead, replaced with a new one without checking it. Installed new charged battery, the only thing that works that is is 12 VDC related, I can start my generator. Once the generator is running or I'm plugged into my AC outlet, then everything works as normal. What am I overlooking??

Willis Wagons is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 04:49 PM   #2
Senior Member
Join Date: Aug 2011
Location: Missouri City, The Republic of Texas
Posts: 2,526
We do not have a genny so I'm prolly of no help. Both TT's I've owned have a fuse between the batt and converter, close to the batt. If the circuit to the genny doesn't go thru that fuse I'd look there first.


2013 F-350 CC SB 2WD 6.7PS
2013 Eagle Premier 351 RLTS
-SOLD- 2012 X23B
-SOLD- 2003 Ford Expedition 5.4, Bilstein shocks
RedHorse1 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 05:02 PM   #3
Senior Member
UPCamper's Avatar
Join Date: Jun 2014
Location: The Mitten
Posts: 459
So nothing works if he generator is off and you are unplugged? Do you have a battery on/off switch. Mine is out near the battery. Otherwise I'd check fuses near the battery. Brand new trailer? Just unwinterizing your trailer? I'm not trying to make you sound like an idiot when I say this but I have no idea what your experiance level is with RVs.

2013 F-350 SRW 6.7 Powerstroke
2015 Jayco HT 29.5BHDS
UPCamper is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 05:29 PM   #4
Senior Member
Wolverine's Avatar
Join Date: May 2011
Location: Eastern Michigan
Posts: 198
By bet is on the 30amp fuse near the battery. Happened to me two Jayco's ago. However, I am not a betting man. I am just a person who was once blessed with this problem.
2015 Eagle HT 29.5BHDS

2014 Ram 2500 SLT Quad Cab 5.7 Hemi
Wolverine is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 05:56 PM   #5
Senior Member
ALJO's Avatar
Join Date: Oct 2014
Location: Sparwood, BC
Posts: 932
Send a message via Skype™ to ALJO
It helps if you include in your info year and model.
In general on all 30 amp power systems all lighting works of the 12 VDC system with or without connected to shore power. If things will work with the genny then it would also work with shore power.
In my case I have 2 - 40 amp fuses on the converter related to battery power.
Just check them. Lets this forum know what trouble you find.
2014 Ram 1500 CrewCab 4x4 5.7 Hemi 3.92 Rear and Air Lift 1000
2005 Jayco Jay Feather LGT - 29Y GVWR-6500 lbs.
Pro Series 1200 lbs. WDH with Double Sway Bar.
Champion 3100/2800 watt Inverter/Generator-Onboard Solar Power

ALJO 'Forever Young @ Heart' provide on their travels Music Entertainment to Senior Care Homes
ALJO is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 06:45 PM   #6
Junior Member
Join Date: Apr 2015
Location: Willis
Posts: 5
you were correct, 30 amp fuse was blown coming off the battery. I know remember when it happened. Last weekend, maxed out the travel on the front landing gear on a sloped campsite, I just thought the battery died, thanks for the help

Willis Wagons is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.