Jayco RV Owners Forum

Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2010, 07:02 PM   #1
Junior Member
Join Date: May 2010
Location: Mid-Atlantic
Posts: 3
Problems with Designer slide outs

New owner of a Designer fifthwheel. We are having problems blowing 30 amp fuses in the remote control box. As soon as either of the main slides are moved in or out the fuse blows at the remote control box. The 20 amp fuse in the main panel does not blow. This is a bit odd indicating a problem before the 20 amp supply to the slide out motors. The control for the bedroom slide and the main jack motors works every time, but the living room and kitchen slides blow the fuse about 75% of the time. They will finally deploy but it takes several attempts to get them out and locked in place. The unit is level and no obstructions to the slides. The problem takes place with power connected and with battery alone.
Does anyone have any experence with this type of problem? The unit is brand new 2010.

Gmcfiver is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 08:50 PM   #2
Senior Member
Join Date: Apr 2010
Posts: 213
While I haven't had any experience with the problem you've indicated, if the unit is new as you indicated, I'd take it back to the dealer. If this isn't an option my advice would be to call Jayco in Middlebury, IN and tell them what's going on. The unit should be under warranty and so the problem will be covered by Jayco. Call 'em, they should have an answer for you.

As you may know, you can contact Jayco by phone at: 574-825-5861 or go to
http://www.jayco.com/php/about/contact.us.php for contact info.

Best of luck

RR Conductor is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 07:42 AM   #3
Senior Member
One Country Boy's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: Wewahitchka, FL
Posts: 152
I have the Eagle. I've never experienced a ploblem with the slide outs. I recently blew the 30 amp fuse to the front landing pads when I extended them too far. It that normal ?
"It's a good thing we don't get all the government we pay for.":)
~ Will Rogers ~

Priscilla, best friend & navigator.
Hank (5 year old black & tan Dachshund)
Cocoa (3 year old brown & tan dapple Dachshund)
2010 Fleetwood Excursion 30a
Toad is a 2007 Jeep Wrangler X
(We traded in our F250 and Jayco Eagle)
One Country Boy is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 09:35 AM   #4
Site Team
Denise's Avatar
Join Date: Jul 2009
Location: Mostly the US
Posts: 9,987
Hi GMCFiver. Welcome to the Jayco Owners Forum! As Pete said, if your dealer isn't near you, call Jayco and they will authorize you to go to a local-to-your-area shop where it can be diagnosed and fixed. Hope ya get it resolved soon so you can enjoy your new Designer fully!
Denise, DH, grandkids, and two rescue pups
-2016 Jay Flight 29QBS Elite
-2016 Ford F-250 XLT 4x2, 6.2L EFI V8, 4.30 Elec Lock, Heavy duty Alt

CLICK HERE to save 30% $$ or more off your next Jayco RV
Denise is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 02:44 PM   #5
Junior Member
Justcampin's Avatar
Join Date: Jan 2010
Location: Royse City,TX
Posts: 21
My 2010 35rlts, the slide for the kitchen would stop 2 or 3 times before it would slide in all the way, the dealer put a new slide motor on, and works great now
2010 Jayco Designer,35Rlts
2010 Dodge 3500 Diesel
Curt 20k Hitch
Justcampin is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 06:56 PM   #6
Senior Member
Join Date: Dec 2009
Location: Peotone IL
Posts: 214
GMCfiver I also have a 2010 designer. I had the same problem with my lower three slides. The dealer changed out the remote controler boxes both top and bottom slides. The unit has been ok after repair. We I have had several other problems as the Designer sits at the Dealer now.
We broke in the trailer with a 7,ooo mile trip down to Texas just Loved it. We are in for a new Mattress & TV (Junk) and couple small things. I am sure Jayco will take care of the problems.
Good Luck !!! Wayne
Wayne & Marti ....Yogi the spoiled Dog
2012 Ford Lariat 4WD PSD Dually LB, Aux Tank 50 gal
2010 Designer 37 RLQS, 5th Airbourne w/Sidewinder
yogi154 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 05:25 PM   #7
Junior Member
Join Date: May 2010
Location: Mid-Atlantic
Posts: 3
Thanks for the replies. It does seem like an issue with the controls rather than the slideouts.

Gmcfiver is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.