Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2017, 07:44 AM   #21
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,570
Well, hopefully we get this issue resolved today. Have to have minor surgery this morning for some of that Florida Sunshine! Dropping unit off while I have surgery. Hope to be able to pick it up all fixed up after that. I love that truck and this is just a minor inconvenience. It is a pulling machine! Will update everyone this PM.
__________________

__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 10:07 AM   #22
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: AZ
Posts: 372
Replaced clock spring in my 06 many years ago.OK since!
__________________

bdreinv is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 01:17 PM   #23
Junior Member
 
owtdorz's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: PHOENIX
Posts: 21
Most of the time it's the switch.
BTW I work at a dealer.
owtdorz is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 06:19 PM   #24
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,570
Well, it was not the switch, or the clock spring. After several hours of trouble shooting, they say it is the steering wheel wiring harness. Ordered a new one and should be in tomorrow. Another trip to the dealer and another few hours to get that done. Hopefully that takes care of it.
Thanks to all who responded.
__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 06:41 PM   #25
Senior Member
 
Bookemdanno's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Frisco
Posts: 1,254
Glad they got it sorted out!
__________________
Dan
'16 Ram 3500 MC CTD Dually, 4:10 rear
'14 Ram 2500 MC CTD (gone)
'14 287BHBE (gone)
'16 North Point 377BHRL (current and hopefully last)
Bookemdanno is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2017, 07:25 AM   #26
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Texas
Posts: 3,992
Don't count your chickens, it sounds like they might be guessing...
__________________


2014 Jay Flight 28 BHBE
2015 RAM 2500 6.4L HEMI, Tradesman 4x4, 3.73
Blue Ox SwayPro (BXW 1503)

Upgraded from an REI internal frame backpack and a Eureka 1/2 dome tent!
Camper_bob is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2017, 06:54 AM   #27
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,570
Quote:
Originally Posted by Camper_bob View Post
Don't count your chickens, it sounds like they might be guessing...
Boy, were you ever right on that one. Never called me back that the part was in. Finally called them. Now they say they have to take the steering wheel apart again to get the part number of the steering wheel wiring harness. Why didn't they get that when they were in there the first time. Now I have to take my truck back (50 miles one way) to sit for a couple hours while they break it down and put it back together. Then I will have to take it back again whenever they get the part in. I simply love this truck but can't stand the dealers service departments. The dealer where I purchased my truck has one mechanic and one oil change guy. Can't believe Fiat/Chrysler even has a dealership like that! So, I have to drive out of town to get any work done. Will keep everyone posted.
__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2017, 08:39 AM   #28
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lake Mary
Posts: 298
Quote:
Originally Posted by namusmc65 View Post
I simply love this truck but can't stand the dealers service departments. The dealer where I purchased my truck has one mechanic and one oil change guy. Can't believe Fiat/Chrysler even has a dealership like that!
I can believe it. 2 years ago I started experiencing an electrical issue on my '05 3500 diesel. After starting the engine, the voltmeter would abruptly drop from 14 volt output to barely 12 volt. Totally random and would last for seconds to several minutes. Took the truck to local FCA dealership. Their 'senior' diesel tech had the truck all day and could not find anything wrong with it for $150. The problem persisted. Drove to Orlando to an independent mechanic I often use, he had it two days and determined the problem was with the radiator fan clutch. I'll be darned if I understand the relationship, all I know the problem was resolved and hasn't happened again.

Unfortunately, most dealers employ parts changers, and don't know what to do if the diagnostic computer comes up with nothing.
thomasmnile is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2017, 01:14 PM   #29
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,570
Well, the waiting game begins again. They tore it apart yesterday and got the wiring harness part number and ordered a new one that was to be in this morning. The dealer was supposed to call me to let me know it was in so we could set up another appointment. We will see how long they take to get back to me. part was supposed to be in this morning and they told me to come back this afternoon. I told them when they have the part in hand to call me, and then we will set up an appointment.
__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2017, 12:39 PM   #30
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,570
Well, got back in touch with Ram this afternoon and after checking around, they found my part was in. So, I have an appointment tomorrow at 1 pm to tear everything down again and put in my new steering wheel harness. We will see if that takes care of the problem. Hopefully so.
__________________

__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.