Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2012, 06:32 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Maine
Posts: 13
Unhappy LP / CO Alarm

Hello All -

We just had our 2nd trip shortened in our 2011 330 RLTS....love the trailer but this alarm is gettting old.

First trip - Alarm sounded at 4am. I moved wife and kids out to the truck and silenced the alarm. Checked the connections all over for lp leak and everything seemed fine. I reinstalled the alarm and spoke with a tech who said pet dander could set it off. We have a golden so I chocked it up to that.

Second trip - Guess what? Another alarm at 1:30 am.....no dog this time..fortunatly we were 30 minutes from home so I disconnected the alarm / power, etc and headed home.

I'm hoping it's a faulty alarm. I don't smell LP at all but CO is odorless so I'm now concerned with it.

Anyone else have any issues like this?

Thanks -
Jeff
__________________

Jtrober is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 06:39 AM   #2
Senior Member
 
RoyBraddy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: King George
Posts: 2,396
I dont have good luck with mine either. I did install a second unit with the thought in mind if both go off then I really get worried about it...

Sometimes it is a weak battery or the replace date of the detector has expired.

Some of them just about anything will set them off...
__________________

__________________
Roy and Carolyn
I claim Horse Creek Country in Southern Ill - Momabear is from North Texas
We live in King George VA
RETIRED DOD DOAF DON CONTRACTOR Electronics Tech 42YRS

"We're burning daylight" - John Wayne
2008 STARCRAFT 14RT OFF-ROAD POPUP with PD9260C and three 85AH 12VDC batteries
2010 F150 FX4 5.4 GAS with 3.73 gears - Super Cab - Towing Package - 2KW Honda EU2000i Gen
K9PHT (since 1957) 146.52Mhz
"We always have a PLAN B"
RoyBraddy is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 06:45 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Maine
Posts: 13
Thanks Roy -

I was thinking it was the pet hair thing. Now I don't know what it is. Kind of scary when this thing sounds in the middle of the night though....

I'm thinking I may contact the manufacturer of the alarm to see if they can test it??? Unless there is a simpler route.
Jtrober is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 07:29 AM   #4
Senior Member
 
dalenoel's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: SE, MI
Posts: 3,517
Find out by looking at the back what the life of the alarm is. If it is not expired then contact the mfg and they may honor the time and send you one.

Some will fail and Kidde is great at honoring their warrenties.

Don't know of the others.
__________________
2008 Jayco 322FKS, Hemi, Hensley, Oreo the Malshi, DW and I

Tracking campgrounds with Ultimate Campground Log
dalenoel is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 12:05 PM   #5
Senior Member
 
maromeo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 792
Depending on when you purchased your TT you should be under the 2 yr warranty.
__________________
Joe and Mary Anne
1 18 yr old DD
2014 Ram 2500 Diesel Laramie Mega Cab 4 X 4
2011 Jayco Jay Flight 26RLS-Sold
2014 Jayco Eagle 298 RLDS
maromeo is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 01:22 PM   #6
Senior Member
 
bounder's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Calif.
Posts: 381
[QUOTE=Jtrober;83106]Hello All -

We just had our 2nd trip shortened in our 2011 330 RLTS....love the trailer but this alarm is gettting old.

First trip - Alarm sounded at 4am. I moved wife and kids out to the truck and silenced the alarm. Checked the connections all over for lp leak and everything seemed fine. I reinstalled the alarm and spoke with a tech who said pet dander could set it off. We have a golden so I chocked it up to that.

Second trip - Guess what? Another alarm at 1:30 am.....no dog this time..fortunatly we were 30 minutes from home so I disconnected the alarm / power, etc and headed home.

I'm hoping it's a faulty alarm. I don't smell LP at all but CO is odorless so I'm now concerned with it.

Anyone else have any issues like this?

Thanks -
Jeff[/QUOTE


Ours did the same thing. I called the manufacturer and told them my problem.
At first they wanted us to send it in for testing. But when I explained we were living in the trailer for the next 4 months, they sent us a brand new one and a mailing label to return the defective one. They wanted our credit card in case we didn't return the bad unit - then they'd charge us for it. New one works great and we returned the bad one with no problems. Our brand is a Safe-T-Alert LP/CO
__________________
Ernie
Cancer survivor, retired, living life to its fullest with my lovely wife Nancy and our dog Abbey.
2011 Eagle 330RLTS trailer
Reese straight line dual cam
17k wd hitch
2005 GMC diesel
Crew cab long bed
:Flag:
bounder is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 01:38 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Maine
Posts: 13
Bounder - I'm guessing your unit and our's were built back to back

We both have 330 RLTS and if I recall correctly we both had black tank sprayer issues and now this alarm. I wonder how many more 330 RLTS owners are out there with if not one of these issues but both.....
Jtrober is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 02:14 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Aldergrove British Columbia
Posts: 815
Jeff, sorry to hear about the problems with the alarm. You have handled this issue well by not disregarding the alarm and moving your family to a safe place. This same issue was brought up in a RV mag I read. I agree with taking it to the dealer and having it replaced or them finding the source for setting it off.
__________________
Richard
2011 Jay Feather Select 28U
2007 Silverado Crewcab LT 6.0L
Happily married and father of
two university students.
Cancer survivor
Murphie is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 05:26 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Maine
Posts: 13
Thanks Everyone -

I've got an e-mail in to MDI Industries, the manufacturer of the Safe T Alert and I'll give a call tomorrow. In the meantine, I grabbed our house CO monitor and placed it in the trailer next to the existing one so we'll see.

Something else very odd - I steped out to go into the trailer and the radio was on....I had turned it off earlier in the day. The radio and the LP / CO alarm are on the same cicuit..........more to come......
Jtrober is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 06:24 PM   #10
Senior Member
 
bounder's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Calif.
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by Jtrober View Post
Bounder - I'm guessing your unit and our's were built back to back

We both have 330 RLTS and if I recall correctly we both had black tank sprayer issues and now this alarm. I wonder how many more 330 RLTS owners are out there with if not one of these issues but both.....
Yes we did. I also had to have the bedroom slide motor replaced.
__________________

__________________
Ernie
Cancer survivor, retired, living life to its fullest with my lovely wife Nancy and our dog Abbey.
2011 Eagle 330RLTS trailer
Reese straight line dual cam
17k wd hitch
2005 GMC diesel
Crew cab long bed
:Flag:
bounder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.