Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-06-2016, 09:46 PM   #1
Senior Member
 
Murff's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Seattle area
Posts: 2,117
Prodigy 3 Brake Controller Owners

A month or so ago, my Prodigy 3, for lack of a better term, "geeked out". The display starting strobing and flashing on and off at a very high rate of speed. This happened when the trailer was NOT connected. After that one time, it hasn't happened again.

Today, I took the White Hawk out for it's first shakedown before a planned trip. The P3 had forgotten all of the settings, so I had to reset all of the settings.

Now, here is where I am a bit perplexed. Before I could get a decent braking response, I had to set the power to 10.5 and the Boost to Boost2. I do not recall where the settings were before the darn thing geeked out. My question, does the power setting seem high to you other P3 owners.

Thanks, in advance.

Murff

P.S. I do plan on adjusting the brakes tomorrow!
__________________

__________________
Murff
2015 White Hawk 20MRB (It's last year)
2011 F150 Non EcoBoost (5.0)
Andersen Hitch
Murff is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2016, 10:43 PM   #2
Senior Member
 
BuddyRay's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Decatur
Posts: 643
Prodigy 3 Brake Controller Owners

Sounds like there is something wrong with that controller or the wiring.
I wouldn't gamble with brakes. I've never had to run a Prodigy controller much past 2.5 on my 20ft TT


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________

__________________
Buddy Ray - Atlanta
---------------
Jayco 2016 Eagle HT 26.5RLS
Ford 2016 F150 Lariat, 3.5L V6 Ecoboost
Max Tow Pkg, 36gal tank
Reese Sidewinder and Reese Titan 16k hitch
BuddyRay is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 08:15 AM   #3
Senior Member
 
3'senough's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 2,072
When I owned my P3 one time I connected my shore power with the umbilical still attached to the running TV. My unit did not like that and had to be unplugged and reset from factory settings. It flashed and went haywire.

Just something to take note of.
__________________

2014 375 BHFS Eagle Premier
2014 Ram 3500 Longhorn DRW CC
6.7 CTD, Aisin, 4.10's
Yamaha EF3000iSEB
3'senough is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 12:18 PM   #4
Senior Member
 
Murff's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Seattle area
Posts: 2,117
Thanks!

Murff
__________________
Murff
2015 White Hawk 20MRB (It's last year)
2011 F150 Non EcoBoost (5.0)
Andersen Hitch
Murff is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 01:30 PM   #5
Senior Member
 
jgerhard's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: La Crescenta
Posts: 223
I haven't seen this behavior in my P3 yet. Thanks for the information on symptoms and cause if I ever see it!.
jgerhard is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 04:15 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Crofton, MD
Posts: 283
When I got mine, it acted crazy (similar to what you describe) and I called them and they immediately sent me a new unit and a label to send the old one back... have had no issues whatsoever with the replacement in the past year of use.
__________________

__________________

2015 Jayco Jay Flight 26BH
2010 Chevrolet Silverado 1500 Z71
Reese Dual Cam HP
Tekonsha P3 controller
Gone campin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.