Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-05-2016, 03:07 PM   #1
Member
 
thodgson's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Chicagoland
Posts: 72
Forums being a resource hog

Hello,

I don't know what changes you have made to the forum lately but it is a real resource hog when open in a browser. At first I couldn't figure out why my computer was running so poorly, I then opened the task manager and saw the browser (firefox) was chewing up CPU and memory.

Since I knew everything else I had open in tabs were controlled pages that left the tab with the forum open. I closed that tab and my resources were immediately released.

I always enjoyed keeping the tab open and poping into it when I had a minute, but under these conditions I'm going to have to close the tab and visit less often.

Sure hope you review your forum design and correct the offenders.

Regards.
__________________

'12 F250 Ford Super Crew
'15 Jayco Eagle 338RETS
thodgson is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 03:23 PM   #2
Lost in the Woods
 
Join Date: Sep 2015
Location: Vallejo
Posts: 238
I have Safari running on a Mac and haven't noticed anything different today or in the last month.
RodgerS is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 03:25 PM   #3
Site Team
 
norty1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 17,696
I am on here a lot and have not heard of any changes or experienced any slow downs since around Christmas when everything was a little slow.
__________________
Moderator
2011- 351RLTS Eagle, MorRyde suspension & pin box, Hughes PWD50 Power Watchdog, TST
2017- F350 6.7 PSD Lariat FX4,SRW, SB,CC
B&W Turnover ball, Andersen Ultimate 3220


Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 03:57 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: SE Wisconsin
Posts: 2,973
It's an issue with your browser, not the site. Try clearing the browser cache. If that doesn't help you may need to run MalwareBytes and scan for malware.
__________________
Chuck
2013 Jayco Jayfeather X20 E, 2008 GMC Sierra 1500 Crew Cab Z71 SLE
DocBrown is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 04:27 PM   #5
Senior Member
 
Camper_bob's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Texas
Posts: 6,255
I'm having a similar problem. I think it might be the ads. It seems that I get script errors just about daily, and it's always one of the ads on the page hogging resources trying to stream a video or some other such thing. Also using Firefox.

So far it hasn't annoyed me that much or caused any real problems, just a minor inconvenience here.
__________________

-2018 Greyhawk 29MV
-2020 Jeep Wrangler Unlimited (JLU) (Primary Toad)
-1994 Jeep Wrangler YJ (Secondary Toad)
-2014 Jay Flight 28BHBE & Ram 2500 6.4L CC 4x4 (sold)
Camper_bob is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 04:32 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Southern Indiana
Posts: 2,612
Quote:
Originally Posted by Camper_bob View Post
I'm having a similar problem. I think it might be the ads. It seems that I get script errors just about daily, and it's always one of the ads on the page hogging resources trying to stream a video or some other such thing. Also using Firefox.

So far it hasn't annoyed me that much or caused any real problems, just a minor inconvenience here.
X2
__________________
2012 Eagle 320 RLDS
2017 Ford F-250 FX4 Crew STX 6.2l
3.73 E-locker
TCNashville is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 04:46 PM   #7
Senior Member
 
oldmanAZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: FL
Posts: 11,275
I believe it is a problem with Flash and Firefox not playing nice together.

In Firefox, if you go into Task Manager, sort by CPU use, find the Flash process, and kill it (end the Firefox task), things will start working again... that is until Flash starts again. If you exit and restart Firefox frequently, that also helps.
__________________
Sherm & Terry w/rescue Eydie (min Schnauzer) & Charley (std Poodle)
2015 Jay Flight 27RLS, GY Endurance (E), Days: 102 '15, 90 '16, 80 '17, 161 '18, 365 '20
2006 Ford F350 PSD, 4WD, CC, LB, SRW, Cmpr. pkg, Equal-i-zer 4-p, ContiTrac TR
Full timing: Some will think you're crazy, some will be envious, just enjoy the freedom!
oldmanAZ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 04:55 PM   #8
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: East Central Illinois
Posts: 62
Windows 10, IE , notebook with 4 gig memory. No problems at all and I am on pretty much every day.. Had to reset my server once today because of 404 errors on MSN.com
__________________

Johnie and Brenda
Central Illinois
2012 Ram 1500 crew cab 5.7
2012 Jayco 242
jmactootall is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 05:52 PM   #9
Site Team
 
norty1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 17,696
My new laptop has win 10 and the Edge browser. it operates light speed faster than the old one on Firefox.
__________________
Moderator
2011- 351RLTS Eagle, MorRyde suspension & pin box, Hughes PWD50 Power Watchdog, TST
2017- F350 6.7 PSD Lariat FX4,SRW, SB,CC
B&W Turnover ball, Andersen Ultimate 3220


Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 08:03 PM   #10
Senior Member
 
Witt74's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Picayune
Posts: 1,755
No problems using Firefox. You may want to try an ad blocker program to keep the pop ups away.
__________________

Charlie & Lizzie the Mini Dachshunds
2008 Jayco Eagle Super Lite 30.5 RLS
2015 F350 Lariet Crew Cab Long Bed 6.7 Diesel B&W Companion Hitch
24 hours in a day, 24 beers in a case. Coincidence? I think not.
Witt74 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 08:19 PM   #11
Senior Member
 
Edd505's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elephant Butte, NM
Posts: 1,218
Quote:
Originally Posted by Camper_bob View Post
I'm having a similar problem. I think it might be the ads. It seems that I get script errors just about daily, and it's always one of the ads on the page hogging resources trying to stream a video or some other such thing. Also using Firefox.

So far it hasn't annoyed me that much or caused any real problems, just a minor inconvenience here.
What ads? I use Firefox and have no ads or issues with the site.
__________________
2015 F350 SRW 6.7 LB 4X4 Crew
2017 Durango G353KRT
2006 F350SD 6.0 LB Crew
2000 F250SD SRW 7.3 LB Extended Cab Air Bags
2002 Western Star 4900EX 500 Detroit 13sp.
2014 Eagle 30.5BHLT (sold)
Edd505 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 09:45 PM   #12
Lost in the Woods
 
Join Date: Sep 2015
Location: Vallejo
Posts: 238
What ads? This site has ads? Never seen any ads!
Darn, don't know what I'm missing.
Seriously.
What can I do to get some ads? Maybe I need to buy something!

That reminds me. I need to buy an RV so I can have some repair problems.
I have the tools and the knowledge, and nothing to do but post.

Is that Edd505 up there? Been researching the trucks GK, thanks to you.
RodgerS is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 10:03 PM   #13
Senior Member
 
SMS1115's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Fuquay-Varina
Posts: 437
Wow. What a difference. I just installed an ad blocker for safari on my Mac and my speeds have drastically increased on the site. OP, try instilling an ad blocker...

Edit... The one I installed actually has a counter that tells you how many ads it stopped. Every page load it stops about 8 ads. Very impressed.
__________________
Steve
----------
2008 Jay Flight G2 29BHS
2017 Chevrolet Silverado 2500HD Z71
SMS1115 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 11:20 PM   #14
Senior Member
 
Jagiven's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Minnesota
Posts: 6,493
Have you rebooted your computer recently. I usually only reboot once a week. Been known to reboot a few.times in a row, if it.continously to act up.
Jagiven is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 07:51 AM   #15
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Secret Cove
Posts: 10,701
Safari/Mac, some ads, no problems.
__________________
2010 Jayco Feather Sport 22'6" (sold)DrawTite,12,000 lbs. 2017 Jayco 212 QBW BAJA (bought)
2011 Ford F-150 XLT SCab 4x4 Tow Package
"If you can't be smart; be stubborn.". DG.
SecretCoveDave is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 08:04 AM   #16
Senior Member
 
Camper_bob's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Texas
Posts: 6,255
Quote:
Originally Posted by oldmanAZ View Post
I believe it is a problem with Flash and Firefox not playing nice together.

In Firefox, if you go into Task Manager, sort by CPU use, find the Flash process, and kill it (end the Firefox task), things will start working again... that is until Flash starts again. If you exit and restart Firefox frequently, that also helps.
I'm pretty sure that's right.

Quote:
Originally Posted by Witt74 View Post
No problems using Firefox. You may want to try an ad blocker program to keep the pop ups away.
It's not popups, it's actually ads IN the page, and the static ones are not a problem, it's only the ones with video. It got worse after the changeover, probably because of more dynamic advertising.

I actually don't mind the ads as long as they're the static ones. I've gotten used to ignoring them for the most part, but when they start playing sound and videos, I get annoyed.
__________________

-2018 Greyhawk 29MV
-2020 Jeep Wrangler Unlimited (JLU) (Primary Toad)
-1994 Jeep Wrangler YJ (Secondary Toad)
-2014 Jay Flight 28BHBE & Ram 2500 6.4L CC 4x4 (sold)
Camper_bob is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 08:15 AM   #17
Senior Member
 
Camper_bob's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Texas
Posts: 6,255
For Firefox users: I just installed "Ad Blocker Plus 2.7". It's an add on to Firefox from Mozilla. So far so good. Granted, it's only been a few minutes, but I've visited several places in the forum and have no ads, not even the static ones.
__________________

-2018 Greyhawk 29MV
-2020 Jeep Wrangler Unlimited (JLU) (Primary Toad)
-1994 Jeep Wrangler YJ (Secondary Toad)
-2014 Jay Flight 28BHBE & Ram 2500 6.4L CC 4x4 (sold)
Camper_bob is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 09:03 AM   #18
Senior Member
 
oldmanAZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: FL
Posts: 11,275
Quote:
Originally Posted by Witt74 View Post
No problems using Firefox. You may want to try an ad blocker program to keep the pop ups away.
Quote:
Originally Posted by Camper_bob View Post
For Firefox users: I just installed "Ad Blocker Plus 2.7". It's an add on to Firefox from Mozilla. So far so good. Granted, it's only been a few minutes, but I've visited several places in the forum and have no ads, not even the static ones.
X2 on what THEY said! Last night I installed free 'Adblock Plus' all is good with Firefox.

I had a two free ad blockers I used for years with Win 7, but at some point (8.1 upgrade?) they were no longer supported and stopped working. I didn't 'connect the dots' to my Firefox issues and that upgrade.
__________________
Sherm & Terry w/rescue Eydie (min Schnauzer) & Charley (std Poodle)
2015 Jay Flight 27RLS, GY Endurance (E), Days: 102 '15, 90 '16, 80 '17, 161 '18, 365 '20
2006 Ford F350 PSD, 4WD, CC, LB, SRW, Cmpr. pkg, Equal-i-zer 4-p, ContiTrac TR
Full timing: Some will think you're crazy, some will be envious, just enjoy the freedom!
oldmanAZ is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 11:15 AM   #19
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: SE Wisconsin
Posts: 2,973
I use Chrome. No ads from this site, great performance.

Regarding Flash, Adobe Acrobat Reader, and Java. These are malware magnets. Get rid of all of them. Most malware is written to exploit security holes in each of these 3rd party programs. That goes for MAC as well.

Unless you are addicted to YouTube, few sites rely on Flash anymore, it's a dead technology. Most sites are now built using HTML 5 which only requires a modern browser and no special ad-ons.

Instead of Acrobat Reader use a free alternative reader like PDF Xchange Viewer.

Java simply isn't needed anymore. I haven't had it my home machine for about 3 years. We took it off the company PCs 2 years ago.
__________________
Chuck
2013 Jayco Jayfeather X20 E, 2008 GMC Sierra 1500 Crew Cab Z71 SLE
DocBrown is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bad, design, forum, hog, resource

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.