Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2016, 07:00 PM   #121
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: keizer
Posts: 57
Question....when you guys are setting the zero point calibration, where are you checking level? The floor in the middle of the trailer, the counter, or somewhere else?

Thanks
__________________

Turtle Tim is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 08:17 PM   #122
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Denver
Posts: 18
I check entrance of door, counter top and stove area just to make sure.
__________________

Coloradorv is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:27 AM   #123
Senior Member
 
GlampinLife's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Cincinnati
Posts: 112
Well I'm at Myrtle Beach and our spot is pretty level, it has a slight slope from back to front (crown in the middle) and I find it ridiculous I can't get the Auto Level to work. Luckily I could get it level based on the reading on the display, yet teh level says it's just a little off.

Anyways, my question is... to do the recalibration it says to manually level it. If I don't have it dead level and I recalibrate, is that going to be what the system "thinks" is 100% level? That's probably a stupid question, but I had to ask anyways
__________________
2016 Jayco Seismic Wave 310
2011 Ford F-250 Lariat 6.7 Diesel
Andersen Aluminum Ultimate 5th Wheel Connection
2016 E-Z-GO Express S4 High Output
Our Blog: www.glampin.life
YouTube: www.youtube.com/GlampinLife
GlampinLife is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:39 AM   #124
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Haven
Posts: 299
Yes. If you tell it "this is level" but it really isn't it will always want to establish that Unlevel configuration you told it.
P25ct is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:44 AM   #125
Senior Member
 
GlampinLife's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Cincinnati
Posts: 112
So when manually leveling, my problem is this. To my understanding (correct me if I'm wrong), they red light at the end of each arrow is lit red for the corners that are too low. Right now I'm pretty close to dead level according to my level - according to the LCD screen I'm at 0.0 for both, so it should be level based on that. But the Right button shows a red light, yet when I push it and the jack is extending, it eventually stops and won't go any further (but still showing the red light). I've notice this a few times. I don't think I'm out of stroke because they aren't extended that far.
__________________
2016 Jayco Seismic Wave 310
2011 Ford F-250 Lariat 6.7 Diesel
Andersen Aluminum Ultimate 5th Wheel Connection
2016 E-Z-GO Express S4 High Output
Our Blog: www.glampin.life
YouTube: www.youtube.com/GlampinLife
GlampinLife is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:46 AM   #126
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Haven
Posts: 299
Leveling Problems

You may have a rear sensor installed wrong. The front brain which is a level sensor and rear remote sensor work together to sense level. It's common for the rear sensor to be installed incorrectly. It has to be very specifically installed. That will cause what I'm hearing from your reports.
P25ct is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:54 AM   #127
Senior Member
 
GlampinLife's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Cincinnati
Posts: 112
I've only got it to successfully auto level and that was on the first weekend trip on a spot from front to nbacl that was WAY out of level, I think my profile pic is of it, but took almost 15 tries. Now I'm on an almost flat spot and it won't.

It's going back to the dealer with a number of stupid quality control issues, like the front door latch be installed backwards...... Just stupid stuff. I'm making a list, I'll be posting my first impression and issues after this trip.

I just want the middle jacks to go down to make it more stable but I don't think you can even work those in manual mode.
__________________
2016 Jayco Seismic Wave 310
2011 Ford F-250 Lariat 6.7 Diesel
Andersen Aluminum Ultimate 5th Wheel Connection
2016 E-Z-GO Express S4 High Output
Our Blog: www.glampin.life
YouTube: www.youtube.com/GlampinLife
GlampinLife is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:58 AM   #128
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Haven
Posts: 299
Leveling Problems

Quote:
Originally Posted by DirtTrailGarage View Post
I've only got it to successfully auto level and that was on the first weekend trip on a spot from front to nbacl that was WAY out of level, I think my profile pic is of it, but took almost 15 tries. Now I'm on an almost flat spot and it won't.

It's going back to the dealer with a number of stupid quality control issues, like the front door latch be installed backwards...... Just stupid stuff. I'm making a list, I'll be posting my first impression and issues after this trip.

I just want the middle jacks to go down to make it more stable but I don't think you can even work those in manual mode.


If you swap the middle connections for the rear Jack connections on the panel, then do a manual rear deploy (really deploying mids now) just until the mids sense resistance on each side, then swap the connectors back to normal it will accomplish what you wish and provide some mid stabilization. When you're ready to leave do all retract but make sure you swap the connections back to normal right after you're done deploying them. Enjoy your trip! Love that place!!
P25ct is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 01:38 PM   #129
Senior Member
 
GlampinLife's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Cincinnati
Posts: 112
Ha. So I messed with it manually to try and get it level per the level. Then for sh*ts and giggles I hit Auto Level and wouldn't you know, it worked. Guess I didn't cuss at it enough on Wednesday when I first tried.
__________________
2016 Jayco Seismic Wave 310
2011 Ford F-250 Lariat 6.7 Diesel
Andersen Aluminum Ultimate 5th Wheel Connection
2016 E-Z-GO Express S4 High Output
Our Blog: www.glampin.life
YouTube: www.youtube.com/GlampinLife
GlampinLife is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 03:30 PM   #130
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Denver
Posts: 18
I'm back from another camping trip and had no issues with my Bigfoot system.

Ironically I ran into someone who had the same model rig as I Open range 413. I asked them if they had any issues with their rig. Guess what, they said yes the Lippert jack system doesn't work. Hmmmm big shocker there.

I am going to write a letter to Trailer Life about the poor results I have had with the Lippert system and the in ability to get it working.

I will mention the people here who have had the same problems.
__________________

Coloradorv is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.