Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-08-2018, 08:46 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Lincoln
Posts: 1
Dish

we are trying to add a Dish Network satellite to our brand new alante Jayco 2017 and we're very confused about the setup I was hoping maybe somebody could help us figure out how to get it working
Dena is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 09:12 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 2,044
Does it have satellite hookups first of all. Are you adding a dish to the roof or is it a portable dish you are setting up? If the later, I would set it up and run the cable directly to the tv first of all to get all the settings right. Then I would try to start tracing the cabling backwards to figure it all out. Some of those things are a nightmare!
__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 09:28 AM   #3
Senior Member
 
oldmanAZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: FL
Posts: 11,281
Welcome to the forum.


Lots of folks here have TVs, satellite dishes, etc. I'm sure you'll hear from knowledgeable people.
__________________
Sherm & Terry w/rescue Eydie (min Schnauzer) & Charley (std Poodle)
SOLD:2015 Jay Flight 27RLS, GY Endurance (E), Days: 102 '15, 90 '16, 80 '17, 161 '18, 365+ '20
SOLD: 2006 Ford F350 PSD, 4WD, CC, LB, SRW, Camper pkg., 375,000mi
Full timing: Some will think you're crazy, some will be envious, just enjoy the freedom!
oldmanAZ is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 01:58 PM   #4
Senior Member
 
robkelly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Duxbury
Posts: 7,113
Quote:
Originally Posted by namusmc65 View Post
Does it have satellite hookups first of all. Are you adding a dish to the roof or is it a portable dish you are setting up? If the later, I would set it up and run the cable directly to the tv first of all to get all the settings right. Then I would try to start tracing the cabling backwards to figure it all out. Some of those things are a nightmare!
X2

If you are roof mounting, make sure it works from the location you’re going to mount it before drilling any holes.
__________________
Rob & Kelly, Bella & Brady (Miniature Schnauzers)
2022 Eagle HT 28.5RSTS
2017 RAM 3500 SRW CTD/AISIN CC LB
robkelly is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dish, switch console

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 07:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.