Jayco RV Owners Forum
 



Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2018, 05:56 PM   #1
Senior Member
 
The Logans's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: North Western West Virginia
Posts: 671
RV-BBT600 Garmin wireless Sync in dash

Hi,

Does anybody have any experience with the wireless Garmin wireless Sync unit that comes in the newer Class A's and C's?

The thing is supposed to have a radio built in to it, but we've never been able to find it. There is supposed to be a way to reset it back to factory settings, but I can't find any way to do that either (there is usually a hole to put the end of a paper clip in, but darn if I see one).

The website is worthless as far as getting information. I've plugged it into the laptop, and done all of the updates, but that didn't help.
__________________

__________________
The Logan's
2018 Jayco Alante 31v
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 07:54 PM   #2
Senior Member
 
hoppers4's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Port Orchard
Posts: 1,301
The manuals are here.

https://support.garmin.com/support/m...=en&country=US
__________________

__________________
Don
hoppers4 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2018, 07:28 AM   #3
Senior Member
 
MrJackSprat's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Chicago Area
Posts: 214
Also a bunch of tutorial videos on Youtube published by Garmin. Here is a link to the first in the series...

__________________
Jack
∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑ ∑
2018 Greyhawk 29MV
2017 Ford Edge w/Blue Ox Setup
To Yosemite... and Beyond!
MrJackSprat is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2018, 09:29 AM   #4
Senior Member
 
The Logans's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: North Western West Virginia
Posts: 671
WOW, I've looked at all of the videos, but none of them addressed my problem.

There are no radio controls on the Music tab, and I keep getting the error message "RV hub remote is not paired to HUB dock". I haven't found anything in the manual, or tutorials regarding how to correct the issue. I've sent 2 emails to Garmin Support, but have received no response.

I would reset the unit to factory defaults, but can't find any information as how to do that.

I have updated the software, but that didn't help.

I don't know what to do now... we're on the road in North Carolina, and far from our dealer.
__________________
The Logan's
2018 Jayco Alante 31v
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2018, 10:42 AM   #5
Senior Member
 
hoppers4's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Port Orchard
Posts: 1,301
I take it that this doesn't work.

Restoring the dock settings

You can restore all the dock features and settings to the factory default settings.
1. Place the remote in the dock.
2. Select Music > = (three dashes actually) > settings > update > restore
__________________
Don
hoppers4 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 08:18 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Modesto
Posts: 10
Smile Garmin

Quote:
Originally Posted by The Logans View Post
Hi,

Does anybody have any experience with the wireless Garmin wireless Sync unit that comes in the newer Class A's and C's?

The thing is supposed to have a radio built in to it, but we've never been able to find it. There is supposed to be a way to reset it back to factory settings, but I can't find any way to do that either (there is usually a hole to put the end of a paper clip in, but darn if I see one).

The website is worthless as far as getting information. I've plugged it into the laptop, and done all of the updates, but that didn't help.
Hopefully by now youíve figured everything out. For me the only time I had issues with my radio was when the dock was turned off. (Not the base unit but the dock thatís attached to the dash). If itís off, the mirror cameras and radio will not work. To turn it on, you have to press AND HOLD the power button for probably at least ten seconds. You should hear a pop in your speakers when it turns on, from there, donít ever touch that button again.
cookmeat is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 09:44 PM   #7
Senior Member
 
The Logans's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: North Western West Virginia
Posts: 671
Thanks all, it's been fun getting it all to work. Resetting the thing got the radio to work, and now were trying to figure out the WIFI... It's always something. lol
__________________
The Logan's
2018 Jayco Alante 31v
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 06:12 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Tampa
Posts: 14
Have you tried calling Fusion on any issues? I am in the process of trying to figure out the best way to add sirius and have called fusion directly and have yet to get a human.
__________________
2019 Seneca 37FS
1 Adult, 1 Semi Adult, 1 thinks she is an adult, 2 children, 1 old dog
FloSen is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 08:21 AM   #9
Senior Member
 
The Logans's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: North Western West Virginia
Posts: 671
We've never been able to contact them by phone, and their email responses were vague, and not at all helpful. They never address the specific questions that I have.

It seems like we're supposed to connect the Fusion WIFI to a local WIFI (home, campground, hot spot, etc.), then connect our tablets, phones, laptops, etc to the Fusion WIFI, so we're behind it's firewall.

Very confusing!
__________________
The Logan's
2018 Jayco Alante 31v
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 08:51 AM   #10
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Palestine TX
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by FloSen View Post
Have you tried calling Fusion on any issues? I am in the process of trying to figure out the best way to add sirius and have called fusion directly and have yet to get a human.
We have a 2017 Alante with upgraded Pioneer (dealer installed because of issues with Fusion radio) As far as adding Sirius if the unit is Sirius ready you will need a Sirius antenna then you can go online to Sirius enter your VIN and they should be able to activate your subscription. Other option is to use radio SN. Hope this helps, we enjoy our Sirius radio and only have the basic pkg.
__________________

KenAK is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.