Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2013, 05:35 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 4
White Hawk water heater issue

I have had my White Hawk DSRL for 2 months now, and am having some trouble with the electric side of the water heater. If the gas switch is illuminated red, it is on, however the inverse seems to be true for the electric. At first I thought it did not work, and had it off only to find that I had hot water. Any thoughts? Is this normal?
__________________

Jflurry is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2013, 09:40 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lake Mary
Posts: 298
Entirely normal. The red light only functions when running the water heater on LP. Just a guess, but I think it's purpose is to let you know the electric ignition for gas use is functioning. I have the same trailer, and would guess the same water heater. Our previous trailer (fifth wheel) did the same thing.
__________________

thomasmnile is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 10:32 PM   #3
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 55
I have a 2014 White Hawk and when my electric switch is red, I have hot water. When it's not illuminated, I don't.
mrp116 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 09:07 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Cape Girardeau, MO
Posts: 4
We have a 12 Whitehawk 27DSRL and the rocker switch for the electric side of the water heater is illuminated when the power is on to the water heater.
__________________
Linn
2009 F-150 4.6L3V
2012 White Hawk 27DSRL
Bobbylinn is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 01:18 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 10
I have a 2013 whitehawk, switch is illuminated Red at all times when electric element switch is in 'ON' postion.
Sticks4Legs is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 05:54 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Sticks4Legs View Post
I have a 2013 whitehawk, switch is illuminated Red at all times when electric element switch is in 'ON' postion.
That's when mine seems to be off.
__________________

Jflurry is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.