Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-18-2014, 07:30 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bible Hill
Posts: 15
City Water Connection -Humming noise

I had to replace the city water connection (outside cover) as the one way valve failed.

The new city water connector came with a male connection (connects to waterline) while the waterline also has a male connection. I purchased a female adaptor to connect the city water connector to the water line.

However everytime and during the entire duration when the water is being used, a humming noise is omitted at the city water connector/the adaptor.

Has anybody else experienced this humming noise and I am wondering if it is a faulty city water connector or the material used for the female adaptor.

Thanks
__________________

macleadv is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 07:38 PM   #2
Senior Member
 
Threebutchers's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Planet Earth
Posts: 6,818
Could be low water pressure....or your regulator is failing causing low water pressure. After you replaced the inlet / check valve....you also could have gotten debris stuck in the check valve. Disconnect the water line and see if water leaks from the inlet. You also could have installed an improperly rated or calibrated inlet / check valve.

Any of these issues could cause a fluttering / humming check valve.

Good luck
__________________

Threebutchers is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 07:58 PM   #3
Senior Member
 
RVhiker's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,253
We have had a water pressure regulator like this one hum when water is being used - could that be the source of your noise?
__________________
There's lots of advice and information in forums... sometimes it is correct. For example, all of my posts are made by a political appointee who got the job as a reward for contributions to my diesel bill.

2011 Jayco 28.5RLS; 2008 Chevy Duramax; Pullrite Superglide Hitch

RVhiker is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 08:14 PM   #4
Senior Member
 
Threebutchers's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Planet Earth
Posts: 6,818
Quote:
Originally Posted by RVhiker View Post
We have had a water pressure regulator like this one hum when water is being used - could that be the source of your noise?
NO WAY!!! that's MY pressure regulator!....I install it at the faucet, tho
Threebutchers is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 11:45 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: North Idaho/Arizona
Posts: 5,303
UHHH that is MY regulator and it better still be on the faucet end of my hose or I will know who has it.

The last time I had a regulator fail it made a humming noise at the faucet.
__________________
2011 Eagle 330RLTS with just about every option.
2017 Silverado 1500 4x4 5.3 with tow package.

I was born with nothing and I still have most of it left.
clutch is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 06:03 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Hamilton
Posts: 1
I have had this issue since we've had our '03 Eagle Cove. A plumber friend suggested it may be a faulty ball valve that is vibrating. I plan to investigate more this coming week when we replace the rotten plywood next to the slide out.
Arlich is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 06:44 PM   #7
Senior Member
 
Threebutchers's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Planet Earth
Posts: 6,818
Quote:
Originally Posted by Arlich View Post
I have had this issue since we've had our '03 Eagle Cove. A plumber friend suggested it may be a faulty ball valve that is vibrating
Correct...in this context...ball valve = check valve = one-way valve

Usually built-in to the City Water Connection hardware.
Threebutchers is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 10:15 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: MD
Posts: 3,095
City Water Connection -Humming noise

I don't know what it could be but it can't be normal. Mine doesn't hum and all we use is city water hook ups through a Valterra adjustable regulator...
__________________
2017 JayFlight 28BHBE
2014 JayFlight Swift 264BH (Sold)
2007 GMC 2500 Sierra Classic Crew Cab LBZ Duramax / 6spd Allison
SouthCo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 07:38 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,645
water connections

Not sure that it would make any difference but it seems like you may have ordered the wrong replacement city water connection. They come in all different configurations. Now you have added an adaptor in the equation and it should not make any difference but....... I was just wondering if that might have anything to do with your problem????
__________________

__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.