Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2016, 11:34 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Northridge
Posts: 3
Furrion Issues

Got my first travel trailer. A 2016 Jayco 27BHS which came with a Furrion DV3200 entertainment center. Worked fine at my base camp. On my first camping trip, at the campground all hooked up with electricity and water, now it sits there lit up on an FM station and none of the buttons work. Can't even turn it off. Only the volume knob seems to work. Turn the volume and it takes 2 to 3 seconds to hear a beep and volume goes up one number, turn the knob and again 2 to 3 seconds for another volume number. Any suggestions?

Thanks,

Dave
__________________

davidyat is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:41 AM   #2
Senior Member
 
mike837go's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Campbell Hall
Posts: 2,837
Reboot it.


There should be a pinhole on the face that an unfolded paper clip will press the button behind the hole.


Wait at least 10 minutes for the software to settle back into place.
__________________

__________________
TT 2015 19RD "TheJayco"
TV 2003 F-350 "Montblanc" - Housebroken chore truck


Sitting in The Cheap Seats.
And proud of it!
mike837go is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 11:59 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Northridge
Posts: 3
Thanks

Thanks, will give it a try. I also disconnected the battery and 120 power for about 30 seconds to see if that would work. The Furrion then showed the time and was able to turn it on, then nothing would work. I will give your suggestion a try and will let you know if that works.

Thanks,

Dave
davidyat is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 12:04 PM   #4
Senior Member
 
mike837go's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Campbell Hall
Posts: 2,837
Quote:
Originally Posted by davidyat View Post
Thanks, will give it a try. I also disconnected the battery and 120 power for about 30 seconds to see if that would work. The Furrion then showed the time and was able to turn it on, then nothing would work. I will give your suggestion a try and will let you know if that works.

Thanks,

Dave
30 seconds is not nearly enough powered down time for modern electronics. 5 minutes at a minimum for them to fully discharge their internal capacitors and memory chips to clear.
__________________
TT 2015 19RD "TheJayco"
TV 2003 F-350 "Montblanc" - Housebroken chore truck


Sitting in The Cheap Seats.
And proud of it!
mike837go is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 05:45 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Northridge
Posts: 3
Took your advice and disconnected everything from the trailer while I went sight seeing for 4 hours. Came back and powered it all up. No dice. Still will turn on and nothing works. Looks like it's going back to the dealer when I get back home. Thanks in advance.

Dave
davidyat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.