Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2016, 06:47 PM   #21
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Seems like you should have tested this out before you went boondocking.
__________________

__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 06:50 PM   #22
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 781
Quote:
Originally Posted by bedrck46 View Post
Seems like you should have tested this out before you went boondocking.
This was the test run.

It is still weird. Like said before, the power inverter should have nothing to do with DC.

Why everything works now with it shut off is a mystery.
__________________

__________________
2016 Jayco Eagle 330RSTS = "Madame Maxime"
Maxxis M8008 E rated Tires and 16" Wheel Upgrade
Dual A/C 15K BTU, 14K Equalizer WD hitch with SC
King Bed with Java Interior, (2X) Yamaha EF2000isV2
2012 Ram 4500, 6.7L Cummins Turbo Diesel, MegaCab = "Hagrid"
8'x12' BMCM Stake Bed, Cabin Chassis, 2WD
360 degree Virtual Tour
Fairenatic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 06:57 PM   #23
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Check the 12 volt fuses to see if any are blown. Check your battery connections to make sure they are correct the White wire for the battery is the ground wire. Also check the 30 amp fuse at the battery to see if it is blown.
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 06:58 PM   #24
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Before this have you ever had the RV plugged into a 50 amp service at a campground? If so did everything work correctly?
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:00 PM   #25
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 781
Quote:
Originally Posted by bedrck46 View Post
Before this have you ever had the RV plugged into a 50 amp service at a campground? If so did everything work correctly?
I had the 50 amp service plugged into shore power at my RV park and everything worked fine.
__________________
2016 Jayco Eagle 330RSTS = "Madame Maxime"
Maxxis M8008 E rated Tires and 16" Wheel Upgrade
Dual A/C 15K BTU, 14K Equalizer WD hitch with SC
King Bed with Java Interior, (2X) Yamaha EF2000isV2
2012 Ram 4500, 6.7L Cummins Turbo Diesel, MegaCab = "Hagrid"
8'x12' BMCM Stake Bed, Cabin Chassis, 2WD
360 degree Virtual Tour
Fairenatic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:01 PM   #26
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 781
Quote:
Originally Posted by bedrck46 View Post
Check the 12 volt fuses to see if any are blown. Check your battery connections to make sure they are correct the White wire for the battery is the ground wire. Also check the 30 amp fuse at the battery to see if it is blown.
Will do.
__________________
2016 Jayco Eagle 330RSTS = "Madame Maxime"
Maxxis M8008 E rated Tires and 16" Wheel Upgrade
Dual A/C 15K BTU, 14K Equalizer WD hitch with SC
King Bed with Java Interior, (2X) Yamaha EF2000isV2
2012 Ram 4500, 6.7L Cummins Turbo Diesel, MegaCab = "Hagrid"
8'x12' BMCM Stake Bed, Cabin Chassis, 2WD
360 degree Virtual Tour
Fairenatic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:03 PM   #27
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: smithville, ont.
Posts: 1,746
If you feel comfortable enough to take the cover off the panel (kill the generator first) post a nice clear picture of the inside.
And have a little look around and see if anything looks strange to you.
__________________
2016 North Point 341RLTS
520watts of solar. Morningstar MPPT
2017 F-350 Platinum CC SRW
klassic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:04 PM   #28
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Quote:
Originally Posted by Fairenatic View Post
I had the 50 amp service plugged into shore power at my RV park and everything worked fine.
Then what is happening now is related to the hook up to the generator or the adaptors you are using. But you do need 12 volts to run the refrigerator and furnace.
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:13 PM   #29
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
wiring
Attached Thumbnails
30vs50vsdogleg.gif  
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2016, 07:28 PM   #30
Senior Member
 
dalebra's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Waconia, MN
Posts: 433
Fairenatic,

Have you installed your EMS yet?
__________________

__________________
2015 Chevy Silverado 2500HD CC Duramax
2016 Eagle 323LKTS Java
Pull Rite SuperGlide #4100 Hitch w/Mor-Ryde Pin Box
dalebra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 06:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.