Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-27-2010, 03:30 PM   #1
Member
 
grncrdbrit's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Indianapolis, IN
Posts: 54
Question Power Supply/Inverter

I have a question about my powersupply/battery charger.
First off i have a 1999 Jayco Eagle 5th wheel. the inverter has a loud hum when in use - is this normal or is the loud hum indicative of imminent failure? Any suggestions on what to buy if we should need a new one? Thanks very much - any help is appreciated!!
Attached Thumbnails
december2010 038.jpg  
__________________

__________________
Tom & Sarah
1999 Eagle 269 5W
Ford F150 XLT SCAB
grncrdbrit is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 06:16 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 427
Hummm... Isn't exactly a good thing...

Ok try this... On your charger disconnect the output leads and see if the Humm continues. If it stops then there is something loading the circuit heavy. (Bad Batteries, etc)
__________________

Mopar1973Man is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 06:24 PM   #3
Member
 
grncrdbrit's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Indianapolis, IN
Posts: 54
Thanks for the input....we actually don't have a battery hooked up yet, thats on our 'need to buy list' ! We will do as you suggest and see what happens, thanks
__________________
Tom & Sarah
1999 Eagle 269 5W
Ford F150 XLT SCAB
grncrdbrit is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 06:29 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 427
Ahh that might be it... The fact there is no batteries will cause Humm noise because of the AC ripple...



Batteries tend to smooth it out like a capacitor... So I would get at least 1 battery and try again...
Mopar1973Man is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 09:30 AM   #5
Moderator Emeritus
 
Rolly's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 150,875
Send a message via AIM to Rolly Send a message via Yahoo to Rolly
Good Info Mopar. Thanks
__________________
Rolly AKA "KxCowboy"

'75 Dodge Class A Motorhome AKA "The Getto" :eek:
Rolly is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 05:44 PM   #6
Member
 
grncrdbrit's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Indianapolis, IN
Posts: 54
Thanks Mopar for the help, we'll let you know if that fixes the 'hum' when we get a battery........thanks again
__________________

__________________
Tom & Sarah
1999 Eagle 269 5W
Ford F150 XLT SCAB
grncrdbrit is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.