Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-12-2020, 10:13 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: Portland
Posts: 2
Xantrex Freedom 1200 Inverter

How do you worker the inverter to allow AC to pass through it?
Attached Thumbnails
image.jpg  
__________________

rbakerconstruction is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 10:15 AM   #2
Senior Member
 
Lake Huron's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Port Huron, Mi
Posts: 623
Plug in the coach. It should automatically switch over. If it was wired correctly
__________________

__________________
2017 North Point 375BHFS
2015 Silverado 3500HD Crew Dually Dmax 4x4
Lake Huron is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 11:16 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: Portland
Posts: 2
It was already plugged in. That’s why we were trying to get it to switch over to AC
rbakerconstruction is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 01:04 PM   #4
Senior Member
 
Lake Huron's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Port Huron, Mi
Posts: 623
Hmmm... well, there should be an access cover on the inverter itself. I'd take that off and put a meter to the AC input connection and make sure there is live AC there. If there is I'd almost think there is something wrong with the inverter.
__________________
2017 North Point 375BHFS
2015 Silverado 3500HD Crew Dually Dmax 4x4
Lake Huron is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 01:31 PM   #5
Senior Member
 
Grumpy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Where ever the boss says we're going.
Posts: 8,287
Have you checked the circuit breaker in the breaker panel?
__________________
DISNEY LOVERS
Grumpy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 04:36 PM   #6
Senior Member
 
EA37TS's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Chester
Posts: 455
Have you determined if you have 120VAC at an outlet that is not connected to the inverter circuit?
__________________
Dave
US Army (Ret)
2020 Entegra Accolade 37TS
2019 Jeep Grand Cherokee Trailhawk TOAD
EA37TS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 07:07 PM   #7
Senior Member
 
Lake Huron's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Port Huron, Mi
Posts: 623
I just looked at the posted pic again and noticed in the lower left corner it shows the AC sine wave is lit up meaning it sees the AC input but does not show the current path coming off it. So I'm thinking something is not working or a setting is not correct with it. I searched my manual and didn't see in there anywhere of turning on or off a setting to make it auto switch when it detects incoming AC.
__________________

__________________
2017 North Point 375BHFS
2015 Silverado 3500HD Crew Dually Dmax 4x4
Lake Huron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×