Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2016, 04:58 PM   #1
Senior Member
 
xtruckerbob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Louisiana
Posts: 268
Brakes?

I hooked up our trailer and I have no trailer brakes ever thing else works. I checked the fuse under the hood and it is good (I think it was #19). Any Ideas where to check next. I have 2012 Chevy HD 2500 Duramax.
__________________

__________________
"Freedom has a taste to those who fought and almost died for it ... that the protected will never know. Anonymous"



2016 Chevy High Country CC 2500 4x4 Duramax
30 DSRE White Hawk
xtruckerbob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:30 PM   #2
Senior Member
 
xtruckerbob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Louisiana
Posts: 268
Also when I move brakes control lever it will change the gain setting.
__________________

__________________
"Freedom has a taste to those who fought and almost died for it ... that the protected will never know. Anonymous"



2016 Chevy High Country CC 2500 4x4 Duramax
30 DSRE White Hawk
xtruckerbob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:37 PM   #3
Senior Member
 
Paintinfool3's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Fort Wayne
Posts: 1,272
does your brake controller light come on when its plugged in
__________________
2011 F250 King Ranch Crew Cab Diesel , 2015 Jayco Eagle 338 rets
Paintinfool3 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:45 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Central California
Posts: 2,243
You say you checked the fuse, but are the cables connected to the terminals under the fuse block under the hood? On my LMM Duramax, there were two cables with ring attached, but the cables were just tucked under the fuse box. There were two threaded terminals the cables needed to be attached too. These cables provide 12v constant and trailer brakes to the 7 way connector
__________________
2007 Chevy Duramax LMM/Allison
2012 Jay Flight 29QBH
2012 Jay Flight 26BH (Sold)
clubhouse is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:47 PM   #5
Senior Member
 
xtruckerbob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Louisiana
Posts: 268
It is a factory controller and it does change gain in the display.
__________________
"Freedom has a taste to those who fought and almost died for it ... that the protected will never know. Anonymous"



2016 Chevy High Country CC 2500 4x4 Duramax
30 DSRE White Hawk
xtruckerbob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:51 PM   #6
Senior Member
 
Paintinfool3's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Fort Wayne
Posts: 1,272
this is a link where they describe it but sounds real confusing to me www.silveradosierra.com/towing-trailers/location-of-wiring-on-2012...
__________________
2011 F250 King Ranch Crew Cab Diesel , 2015 Jayco Eagle 338 rets
Paintinfool3 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 05:52 PM   #7
Senior Member
 
Paintinfool3's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Fort Wayne
Posts: 1,272
well that makes it even more confusing
__________________
2011 F250 King Ranch Crew Cab Diesel , 2015 Jayco Eagle 338 rets
Paintinfool3 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 06:12 PM   #8
Senior Member
 
Paintinfool3's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Fort Wayne
Posts: 1,272
and I did read something on that sight about two wires looped by fuse panel under hood that had to mounted to a stud in or by fuse panel with nut
__________________
2011 F250 King Ranch Crew Cab Diesel , 2015 Jayco Eagle 338 rets
Paintinfool3 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 06:38 PM   #9
Senior Member
 
xtruckerbob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Louisiana
Posts: 268
I don't remember if the trucks said a trailer was connected but I don't think so. There has not been any work on the truck so all the wires should be there. But I will check in the morning.
__________________
"Freedom has a taste to those who fought and almost died for it ... that the protected will never know. Anonymous"



2016 Chevy High Country CC 2500 4x4 Duramax
30 DSRE White Hawk
xtruckerbob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2016, 06:50 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Central California
Posts: 2,243
The cables come unattached from the factory, I don't know why. A bit like the previous generation in where you had to install the relays since they shipped in the glove box, not already in the block.

Once you get the cables on the posts I bet you will be all set.
__________________

__________________
2007 Chevy Duramax LMM/Allison
2012 Jay Flight 29QBH
2012 Jay Flight 26BH (Sold)
clubhouse is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 01:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.