Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2013, 09:46 PM   #1
Senior Member
 
lx22f/c's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Friendswood
Posts: 917
Attwood hot water heater problem

Well we are camping for spring break and having trouble with hot water.
When the hot water heater is on lp i get a poor flame it sounds like a car running out of gas. Took the burner out and checked for a restriction and cleaned the heat sensor. When i put it back same thing i slid the little air intake adjuster almost closed and started to get a better flame.
It is no where it was so dont know what is the problem? Any suggestions?
Thanks
Robert
__________________

lx22f/c is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 09:51 PM   #2
Senior Member
 
Jagiven's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Minnesota
Posts: 4,114
I wonder if you have a spider web/nest in the burner pipe?
__________________

Jagiven is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 09:55 PM   #3
Senior Member
 
lx22f/c's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Friendswood
Posts: 917
Attwood hot water heater problem

Quote:
Originally Posted by Jagiven View Post
I wonder if you have a spider web/nest in the burner pipe?
No i took that out and checked. That was my first thought too.
lx22f/c is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 10:30 PM   #4
Senior Member
 
Jagiven's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Minnesota
Posts: 4,114
Closing up the adjuster to get a good flame, tells me you are not getting enough gas. Is there any way to tell if the solenoid valve is fully opening?


If I recall in my owner’s manual pack, was an Atwood manual. Do you have yours? Mine is in storage with the TT.
Jagiven is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 05:56 AM   #5
Moderator Emeritus
 
Doug's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 4,762
X2

Too much oxygen for the amount of gas.
Valve as stated or maybe a kinked hose/tube.

Keep us posted on solution.

Best regards,
Doug
__________________

Southwest, Ohio
2016 Toyota Tundra SR5, 5.7 V8
2017 Jayco 24RBS
Doug is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 10:53 AM   #6
Senior Member
 
lx22f/c's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Friendswood
Posts: 917
Attwood hot water heater problem

Well checked for restriction in line and found nothing. Took out the orfice and checked found no problem.
When i put it all back together and adjusted the part that slides it was different than last night but not where it was when we bought it.
So just gonna use it and worry about it next week. This is spring break gotta have fun!!!
Thanks for the replies i appreciate it.
Robert
__________________

lx22f/c is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.