Jayco RV Owners Forum
 



Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-21-2018, 07:19 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Yellowknife
Posts: 4
Fresh water sensors

Hi, sorry for starting yet another senors thread. I bought my new 28bhe last fall and didn't get to use it until this weekend. The fresh water sensors don't seem to work. The dealer is 1200kms south so I have to fix it myself. If it's the ground can I test that by adding a ground wire to the bottom wire(white wire) and go direct to the frame? I can't reach the other end of the current ground to see if it is that end of the connection.
Attached Thumbnails
tank.jpg  
__________________

NorthOf60 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 06:14 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: West Chicago
Posts: 464
Other sensors ok?
Can you remove switch and check those connections?
__________________

__________________
2012 F250, gas, 3.73
2017 29RKS
wabirch is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 12:22 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Yellowknife
Posts: 4
Yeah, all the others are fine. Even the fresh water worked last fall on the drive home. Gonna try a ground with alligator clips tonight to see if it makes a diff.
NorthOf60 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:47 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Yellowknife
Posts: 4
Turned out the ring terminal on the ground was just squeezed between the frame and belly shield. They put a screw in but missed the ring. All fixed now.
NorthOf60 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 06:55 PM   #5
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: East Lyme
Posts: 58
Just out of curiosity, and logging it for future reference, were your sensors showing your tank full when empty, or empty when full prior to fixing your "anti-grounded" ground ring? lol
__________________
2017 Eagle HT 26.5 BHS 5th Wheel
2014 F-350 Lariat 6.7 CC SB SW
B&W Turnover Ball
AUH #3220
White Ox is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2018, 11:19 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Yellowknife
Posts: 4
Tank showed empty until the ground was properly attached.
__________________

NorthOf60 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jacyo, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 01:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.