Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2016, 10:11 AM   #11
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Tulsa
Posts: 137
Is your stove lighting?
__________________

Treatcg is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2016, 10:25 AM   #12
Member
 
JayFeather24T's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlotte
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by Treatcg View Post
Is your stove lighting?
Yes, stove works fine. I don't believe propane is the issue. The fridge does not "click" (hence, no Elec spark) at all when it is attempting to ignite the propane.
__________________

__________________
2010 Jay Feather 24T
2006 Infiniti QX56
Equal-i-zer 12k WDH
2015: 52 nights, 4,611 miles
2016: 44 nights, 3,741 miles (so far)
wan-der-lust YouTube Channel
JayFeather24T is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 02:08 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Calgary
Posts: 796
If you are getting propane try lighting the pilot with a lighter. That will at least confirm the fridge is working properly and it is just something with the ignition system.
__________________
2014 Jayco Swift 281BHS, 300W Solar!
2015 F250 XLT 4x4 Crew Cab, Short box, 6.2 gas
Subaru297 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 02:14 PM   #14
Member
 
JayFeather24T's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlotte
Posts: 60
I did change out the igniter ($13) and that was not the problem. I was able to light the burner with a match and that worked. The fridge does work on propane, you just meet to manually light it. Was able to find a video on YouTube by Norcold that shows how to trouble shoot certain parts of power board with a multi tester. Going to try that in the next week.
JayFeather24T is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 02:55 PM   #15
Senior Member
 
ALJO's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Sparwood, BC
Posts: 1,329
Send a message via Skype™ to ALJO
Did you adjust the ignitor closer to ground to look if it will spark and did you check of your ignition coil puts out power? Well at least you carry a spare part.
__________________
2014 Ram 1500 CrewCab 4x4 5.7 Hemi 3.92 Rear and Air Lift 1000
2005 Jayco Jay Feather LGT - 29Y GVWR-7000 lbs.
Pro Series 1200 lbs. WDH with Double Sway Bar.
Champion 3100/2800 watt Inverter/Generator-Onboard Solar Power

ALJO 'Forever Young @ Heart' provide on their travels Music Entertainment to Senior Care Homes
ALJO is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 02:59 PM   #16
Senior Member
 
SMS1115's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Fuquay-Varina
Posts: 432
Agree with ALJO. The igniter must be properly adjusted to get the spark in the right place at the right time and at the correct intensity. I've seen this many times on industrial boilers, if it is out of adjustment, there won't be any fire....
__________________
Steve
----------
2008 Jay Flight G2 29BHS
2017 Chevrolet Silverado 2500HD Z71
SMS1115 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 02:59 PM   #17
Member
 
JayFeather24T's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlotte
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by ALJO View Post
Did you adjust the ignitor closer to ground to look if it will spark and did you check of your ignition coil puts out power? Well at least you carry a spare part.
I have not put a tester to the power board yet (this weekend). Igniter is supposed to be 1/8' - 3/16" from burner and mine is in that range.
__________________
2010 Jay Feather 24T
2006 Infiniti QX56
Equal-i-zer 12k WDH
2015: 52 nights, 4,611 miles
2016: 44 nights, 3,741 miles (so far)
wan-der-lust YouTube Channel
JayFeather24T is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 11:37 AM   #18
Member
 
JayFeather24T's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlotte
Posts: 60
I finally replaced the power board and it IMMEDIATELY fired up. I purchased the board from Amazon for around $115.
__________________
2010 Jay Feather 24T
2006 Infiniti QX56
Equal-i-zer 12k WDH
2015: 52 nights, 4,611 miles
2016: 44 nights, 3,741 miles (so far)
wan-der-lust YouTube Channel
JayFeather24T is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 12:02 PM   #19
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Caroga Lake
Posts: 63
Had same problem in our 31ds. Spark but would not light. Turned out to be the gap between the igniter and the gas. should be about 1/8th inch. Adjusted it and it worked perfectly.
__________________
caroga & caroga wife
Caroga Lake NY
2016 31DS
caroga is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 03:19 PM   #20
Member
 
JayFeather24T's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlotte
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by caroga View Post
Had same problem in our 31ds. Spark but would not light. Turned out to be the gap between the igniter and the gas. should be about 1/8th inch. Adjusted it and it worked perfectly.
you got off cheaper than me. I didn't get a start at all.
__________________

__________________
2010 Jay Feather 24T
2006 Infiniti QX56
Equal-i-zer 12k WDH
2015: 52 nights, 4,611 miles
2016: 44 nights, 3,741 miles (so far)
wan-der-lust YouTube Channel
JayFeather24T is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.