Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-29-2013, 08:59 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
Water pump

I'm new here. I have a 2009 jayco 320 rlds. My water pump continues to run when I turn the water off. Need help or where to find help.
Thanks
__________________

Skeeterhawk is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 10:39 PM   #2
Moderator Emeritus
 
Doug's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 4,761
I assume you are using your fresh water holding tank?
It should cut off after developing a set point pressure.
Might have a faulty pump, they're not real expensive.
If you're using city water, then you won't need to run the pump.



Troubleshooting video on youtube. Might watch parts 2 also.

Best regards,
Doug
__________________

__________________

Southwest, Ohio
2016 Toyota Tundra SR5, 5.7 V8
2017 Jayco 24RBS
Doug is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 07:57 AM   #3
Senior Member
 
Seann45's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Saskatoon Sask Canada
Posts: 9,701
or you might have a leak in the system..
__________________
Seann
2004 Chev Silverado Duramax optioned past the max. 2009 Jayco Eagle 308 RLS 765 watts of solar, 6-6 volt batteries (696 amp hour), 2000 watt (4000 surge) whole house inverter.
175 days boondocking in 2017
215/2016, 211/2015, 196/14, 247/13, 193/12

Seann45 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:29 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
Gonna take the pump out and see what it looks like over the weekend.
Skeeterhawk is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:50 PM   #5
Senior Member
 
2edgesword's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 284
As others have mentioned the pump should automatically shut off once a certain line pressure has been achieved. This should only take a few seconds once the faucet has been closed. The most important thing is checking to insure there isn't a leak somewhere in the system because water damage can be an expensive problem to fix. If you can't find a leak then it may be a faulty seal in the pump or faulty sensor. In either case turn off the pump after each use until you can have the system checked out.
__________________
2012 KZ Spree Escape E204S
2007 Chevy Silverado 1500 4.8L, 3.23
Yamaha 2400ishc
2edgesword is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 03:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.