Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-18-2014, 10:23 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: BEND
Posts: 5
Help cannot get water from water tank when dry camping

We have a 2006 Jayco Granite Ridge 31ss we can get water to all faucets when hooked up to city water, but when dry camping no water from tank have it set to normal turn on master battery switch can feel pump in tubing vibrating. any ideas !! what am I missing or is pump just failing ???
__________________

mmtt is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 10:28 AM   #2
Senior Member
 
Grumpy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Where ever the boss says we're going.
Posts: 5,041
Try bleeding the air out using the outside shower first. If that doesn't work it sounds like a low point drain valve may be open or you don't have at least one of the manifold valves in the right position. I really doubt the pump is toast, but anything is possible.
__________________

__________________
DISNEY LOVERS
PINNACLE 2015 38FLSA. aka: "Roam Sweet Home"
Grumpy is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 10:38 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: BEND
Posts: 5
thanks all the lower drain valves are turned to closed or off. don't know how to bleed air out. the manifold valves out by the shower are set to normal per manual. I also tried to get water to tank by putting it in sanitize postion and does not pump. Not sure if a pump issue or pressure problem any other tips !!!!
mmtt is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 10:53 AM   #4
Senior Member
 
Grumpy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Where ever the boss says we're going.
Posts: 5,041
What I mean by bleeding air. Open the outside shower while the pump is running since that is the lowest point & it may start pumping.
__________________
DISNEY LOVERS
PINNACLE 2015 38FLSA. aka: "Roam Sweet Home"
Grumpy is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 02:24 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 123
Sounds like a pump problem. You can also try cracking the drain valves to see if you can get some water to that pump...
cb1000rider is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 12:41 AM   #6
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 91
Maybe your valves for pumping in anti freeze are still in the winterizing positions?
__________________

waynem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 08:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.