Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2016, 01:44 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Vista
Posts: 8
No water from faucets

I just picked up my new Greyhawk 29MV on Thursday. I have to say I'm a bit frustrated with many things not working correctly. When we did he walk through, we found hat he coded door lock and electric step were not working properly. They "fixed" the step and said they had to order a new lock. I'm ok at this point as I know there will be a few bugs that need to be worked out.
Today I'm going through the motorhome to familiarize myself with things that are different from other motor homes I have owned.
First off, the step does not stay out when the step off button is pushed. Second, I filled the tank with water, moved the knobs to normal, turned on the water pump and I get no water from the faucets. I hear the pump running, but no water. Third, the tankless water heater has no consistency at all. Starts warm, goes to cold, then gets Luke warm at best.
My first concern is no water when pump is on. Any ideas!! It works when hooked to city water.
__________________

Mikehbar is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2016, 03:27 PM   #2
Site Team
 
norty1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 12,056
Not familiar with your rig but will lay money that a valve is in the wrong position in the utility panel.
__________________

__________________
Moderator
2011 351RLTS Eagle, Mor/Ryde suspension & pin box
06 F350 Lariat PSD, SRW, LB, CC, EGR delete kit, 16K DrawTite hitch, Timbrens, TST TPMS

Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." - Mark Twain
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2016, 05:34 PM   #3
Senior Member
 
hoppers4's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Port Orchard
Posts: 1,170
"Normal" is the correct position for both valves to be set at to use the onboard water and water pump. It may take a few minutes for the water heater to fill with water if it's not full. While it's filling you'll have little or no water out of the faucets.
Tankless water heater is a bit fussy. You have to set the heater temperature with the knob in the bathroom and open only the hot water side. Mixing cold water in with the hot will cause the flow to be too low for the water heater to keep running.
Step not staying out is either you're getting a voltage from the chassis that says your ignition is on, the wall switch is defective, or the step module is defective.
__________________
Don
hoppers4 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2016, 07:08 PM   #4
Senior Member
 
The Logans's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Ona
Posts: 631
Hmmm, when the dealer "de-winterized" the unit, he flushed the system, installed the water filter element, and prior to the PDI, filled the fresh water tank. He than would have pressure tested the entire water system for leaks, and tested the water heater.

So, I presume that the water all worked fine during the PDI, and now it doesn't?
__________________
The Logan's
2018 Jayco Alante 31v
Me, Dear Wife,
2 Bluetick Hounds
1 Newfoundland
1 Newfoundland / Black Lab Mix
1 Cairn Terrier
The Logans is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2016, 08:43 PM   #5
Senior Member
 
Bluesky46's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Moses Lake
Posts: 228
Have you removed one of the sink aerators and tried to get water? Mine had debris in the screens in the aerators and once cleaned they worked fine.
Bluesky46 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2016, 08:51 PM   #6
Senior Member
 
nhfire152's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Whitesboro, NY
Posts: 140
Strange question. How do you the water heater isn't working as it should if you are unable to get water through the faucets?
__________________
2015 Chevy Silverado 2500HD Crew - Duramax
2016 Jayco North Point 375BHFS
nhfire152 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2016, 10:42 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Vista
Posts: 8
I guess I wasn't clear with my explanation... I get water when hooked to city water, but not when using water pump. It's back at the dealer to address this and other issues.
Mikehbar is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2016, 10:53 PM   #8
Senior Member
 
nhfire152's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Whitesboro, NY
Posts: 140
Ahh. Good luck!
__________________

__________________
2015 Chevy Silverado 2500HD Crew - Duramax
2016 Jayco North Point 375BHFS
nhfire152 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.