Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2015, 04:30 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: mio
Posts: 15
break away switch

was coming home from week long trip pulled out of park and break away hooked something pulled out and locked trailer brakes up . I plugged back in and now have no brakes on trailer and service trailer brake comes up on dash board its a 2015 3500hd trailer is 351rsts check fuse good tried un plugging trailer many times towed 120 ,miles with no brakes any ideals before tow back to jayco dealer
__________________

finney is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:38 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
check the wiring at the 7 pin connector for the brakes If your pin pulled out and you don't know what caused it May be possible it damaged the wire harness
__________________

__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:42 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: mio
Posts: 15
it was the breakaway switch
finney is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:44 PM   #4
Senior Member
 
oldmanAZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: AZ
Posts: 7,038
Glad it was corrected so quickly!
__________________
Sherm & Terry w/rescues Eydie (min Schnauzer) Steve RIP (std Poodle)
2015 Jay Flight 27RLS (Camped: 102 nights '15, 90 nights '16, 70 nights '17 so far)
2006 Ford F350 6.0 PSD, Lariat, 4WD, CC, LB, SRW, auto., Camper pkg.
oldmanAZ is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:51 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: mio
Posts: 15
sorry Im not very good on typing it was breakaway switch that pulled out not trailer plug . I have no brakes on trailer still
finney is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:51 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Quote:
Originally Posted by oldmanAZ View Post
Glad it was corrected so quickly!
Agree and thanks for the update from the OP
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 04:53 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
I understand what you said about the breakaway pin pulling out What I was suggesting was for you to check all the wiring from the 7 pin connector to the TT in case any damage was done or any broken wires
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 05:18 PM   #8
Site Team
 
norty1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 12,046
also check the truck fuses, some have separate fuses for the trailer lights/brake power.
__________________
Moderator
2011 351RLTS Eagle, Mor/Ryde suspension & pin box
06 F350 Lariat PSD, SRW, LB, CC, EGR delete kit, 16K DrawTite hitch, Timbrens, TST TPMS

Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." - Mark Twain
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 05:23 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
Something to think about. The trailer brakes will operate no mater what wire is hot or which is ground But there could be a possibility that when the breakaway switch got activated it allowed voltage to back feed to the TV and cause a problem with the TV electric brake system. I may be totally wrong about this. But something to check.


Also as stated above check for any fuse in the TV
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 05:55 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: mio
Posts: 15
I think that's what happened I pulled fuse on truck for 5 min put back in message gone and brakes working now not sure what happened but so far so good I will keep up dating
__________________

finney is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.