Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-16-2020, 07:16 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Russellville
Posts: 46
Dish on multiple tvs

Anyone have a jayco pinnacle...how to get dish on all TVs
cdjenn is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2020, 07:31 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Rock Island
Posts: 741
I have the same problem in our Eagle, so itís not just you. We donít use the tv in the bedroom so I havenít done much research.
__________________
2017 Eagle 291RSTS
2017 Chevy Silverado Duramax 2500
GHen is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2020, 08:24 PM   #3
Senior Member
 
AndyO's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Jefferson
Posts: 206
I have Dish at home and use Wally's, and a Pathfinder X2 in our fiver. I'm still getting the hang of it, what dish do you use, can it operate two Wally's or only one? If just one you can use a wireless HDMI box, that's what I'm going to do Monday when my new TV gets here for outside viewing. It can be tricky getting the dish set up with the Wally's. If I can help, I will. Maybe we can learn together, lol.
__________________
Happy Camping!


Andy, Sherrie, Dixie, and Daisy
2020 Jayco 336FBOK Modern Farmhouse
2020 Chevy Silverado 2500 SRW Duramax 10 speed GM/ Allison
CURT Q20 on R20 Slider
AndyO is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2020, 08:48 PM   #4
Senior Member
 
JimD's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Inland Empire, California
Posts: 1,145
Jeez, this reminds me of the old VHS versus Beta days. Dish or Direct TV, that is the question. I am with the Direct TV crowd. Would that equate to VHS or Beta? I hate to admit but way back in the early days, I had Sony Betamax.

Anyway, my Direct TV is connected to my front TV and I use a wireless HDMI transmitter/receiver. Works perfectly in the bedroom. I don't know if Dish uses RF or IR remotes. If RF, you are 1/2 way there.

I can control my Direct TV box from the bedroom with my RF remote, no line of sight needed. The remote is set up for the front TV but actually will control either one as they are the same brand. The TV function on the remote is IR so it requires line of sight to the TV which is no problem.

These wireless HDMI gadgets work pretty well. My son took my advice and is using one in his 5th wheel for an outside TV.
__________________
Jim

Retired electronic technician (45 years in the field)
2017 Greyhawk 29W
solar & many other mods
wife (maybe I should have given her top billing)
JimD is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 09:16 AM   #5
Senior Member
 
AKRUEBBE's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Preferred RV Resort, Pahrump, NV
Posts: 2,661
Quote:
Originally Posted by JimD View Post
Anyway, my Direct TV is connected to my front TV and I use a wireless HDMI transmitter/receiver. Works perfectly in the bedroom. I don't know if Dish uses RF or IR remotes. If RF, you are 1/2 way there. I can control my Direct TV box from the bedroom with my RF remote, no line of sight needed. The remote is set up for the front TV but actually will control either one as they are the same brand. The TV function on the remote is IR so it requires line of sight to the TV which is no problem. These wireless HDMI gadgets work pretty well. My son took my advice and is using one in his 5th wheel for an outside TV.
x2 It works flawlessly with the signal from the living room to the bedroom having to go through two walls. I have an outdoor TV that if I want satellite on, I just remove the bedroom receiver and hook it up to the outdoor TV.........easy.

https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
__________________
AL & JANET KRUEBBE
2019 PINNACLE 37RLWS
2018 NORTH POINT 315RLTS (TRADED)
2017 RAM 3500 DRW DIESEL/AISIN 4.10 AIR BAGS
B&W COMPANION TURN OVER BALL HITCH
Formerly from Sequim, WA
AKRUEBBE is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 10:08 AM   #6
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Phoenix
Posts: 1,743
I use this system with one transmitter at the main TV and a receiver at the outside tv and one on the bedroom tv. Works great.

https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
__________________
2018 Jayco Greyhawk 29MVP
2019 Jeep Sahara Unlimited
2011 Cyclone 3010 Toy Hauler- Sold
2014 Chevy Silverado Duramax LML -Sold
CAG is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 05:23 PM   #7
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Russellville
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by cdjenn View Post
Anyone have a jayco pinnacle...how to get dish on all TVs
I have a dish tailgater...is my best option to get wi fi hot spot set up and use wireless joey...or to buy wireless HDMI transmitter to get all TVs working...
cdjenn is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 05:48 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Rock Island
Posts: 741
I believe A wireless Joey will allow you to change channels, the hdmi will give you only the same channel as the main TV
__________________
2017 Eagle 291RSTS
2017 Chevy Silverado Duramax 2500
GHen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.