Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-12-2020, 07:29 PM   #1
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Help with MaxxAir Fan 7500

I need help. We came home after a rainstorm. I hit the power button on the remote, the fan raised, then lowered and beeped several times. There's a light that has come one by the reset button but it won't reset, and I can't get the fan to respond to anything. As luck would have it, I can't find the manual which is unlike me. Haven't researched it online yet thought I would get an answer quicker here than anywhere else. I was thinking maybe a rain sensor is keeping it from doing anything but don't think it has a rain sensor. Advice?
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2020, 07:46 PM   #2
Site Team
 
JFlightRisk's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newark, NY
Posts: 8,894
I've heard they're voltage sensitive units, either from a low battery, or wiring that's been pinched, or shorting out intermittently. I looked at the online manual, but it says nothing about troubleshooting problems. You may have to give them a call, or email.
__________________
Every day's a learning experience, though sometimes not what we expected.

2012 Jay Flight 19RD
2016 Ford F150 XLT 2X4 SC 3.5L Eco Max Tow
2010 Tundra TRD DBL Cab (Traded)
1 Spoiled Dog
JFlightRisk is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2020, 08:09 PM   #3
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Quote:
Originally Posted by JFlightRisk View Post
I've heard they're voltage sensitive units, either from a low battery, or wiring that's been pinched, or shorting out intermittently. I looked at the online manual, but it says nothing about troubleshooting problems. You may have to give them a call, or email.
Yea I found the owners manual online. It sounds like it needs to be reset and to call customer service if this happens so I'll do that on Monday. It also says to disconnect the power source and that might reset it. It's been working fine since I installed it a few months ago until now.
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2020, 08:21 PM   #4
Site Team
 
JFlightRisk's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newark, NY
Posts: 8,894
Probably just a glitch, or something there's an explanation for. It would be nice if they included troubleshooting for them. Let us know what you find out.
__________________
Every day's a learning experience, though sometimes not what we expected.

2012 Jay Flight 19RD
2016 Ford F150 XLT 2X4 SC 3.5L Eco Max Tow
2010 Tundra TRD DBL Cab (Traded)
1 Spoiled Dog
JFlightRisk is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2020, 08:24 PM   #5
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Quote:
Originally Posted by JFlightRisk View Post
Probably just a glitch, or something there's an explanation for. It would be nice if they included troubleshooting for them. Let us know what you find out.
Will do.
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 11:40 AM   #6
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Update: When we got home, shut the power off to the batteries, turned back on, and it reset the fan. Not sure why it had to be reset.
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 11:43 AM   #7
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Phoenix
Posts: 1,742
Is the light red? If so shut the rain sensor off and then on again. With mine if the rain sensor closes the lid, it has to be reset.
__________________
2018 Jayco Greyhawk 29MVP
2019 Jeep Sahara Unlimited
2011 Cyclone 3010 Toy Hauler- Sold
2014 Chevy Silverado Duramax LML -Sold
CAG is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 11:51 AM   #8
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Quote:
Originally Posted by CAG View Post
Is the light red? If so shut the rain sensor off and then on again. With mine if the rain sensor closes the lid, it has to be reset.
No, the light was green and I've never seen it on before. Where's the rain sensor? I don't see anything on the remote or on the fan itself that addresses a rain sensor.
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 12:07 PM   #9
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Phoenix
Posts: 1,742
Not sure you have that with that model but mine is in the upper left corner as you are looking up at it. It is a switch that turns the sensor on or off. Mine has to be reset if it activates. With my past Fantastic fans it reset itself when it dried out.
__________________
2018 Jayco Greyhawk 29MVP
2019 Jeep Sahara Unlimited
2011 Cyclone 3010 Toy Hauler- Sold
2014 Chevy Silverado Duramax LML -Sold
CAG is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 12:12 PM   #10
Site Team
 
JFlightRisk's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Newark, NY
Posts: 8,894
Quote:
Originally Posted by rkymntsno View Post
Update: When we got home, shut the power off to the batteries, turned back on, and it reset the fan. Not sure why it had to be reset.
Thanks for letting us know. Much appreciated.
__________________
Every day's a learning experience, though sometimes not what we expected.

2012 Jay Flight 19RD
2016 Ford F150 XLT 2X4 SC 3.5L Eco Max Tow
2010 Tundra TRD DBL Cab (Traded)
1 Spoiled Dog
JFlightRisk is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2020, 12:18 PM   #11
Senior Member
 
rkymntsno's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Schertz
Posts: 811
Quote:
Originally Posted by CAG View Post
Not sure you have that with that model but mine is in the upper left corner as you are looking up at it. It is a switch that turns the sensor on or off. Mine has to be reset if it activates. With my past Fantastic fans it reset itself when it dried out.
I have the 7500K and I don't think it has the rain sensor. I would have remembered seeing it if it did. I tried everything last night to get it to work and nothing helped. When it happened, I hit the power button on the remote to open the lid and turn the fan on, it raised up, started beeping like crazy and lowered back down, and the green light came on. Nothing else worked after that. Until today I turned power off to the RV in the storage lot then turned it back on. Light was out and fan worked. I think the rain storm we had while we were away from the RV caused it. I'll call Maxx Air tomorrow and see what's going on.
__________________
2018 Ram 3500 CC Longhorn LB SRW w/timbrens
2019 Jayco Eagle 355MBQS
Pullrite 2600 Superlite
rkymntsno is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.