Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-20-2014, 02:04 PM   #1
Junior Member
 
hotrodbob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: New Brockton
Posts: 24
Hot water heater issues.

I have a ATWOOD GC6AA-9E hot water heater and I have a problem. I get a little hot water when I first turn on the water then it goes cold. I go out to the pressure valve it has hot water coming out but the water coming from the drain valve is just a little warm.
__________________

hotrodbob is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 02:34 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Cleveland
Posts: 1,435
When you say drain valve, are you are talking about the drain plug on the heater itself? If so, very odd that this water would be warm, but the water out of the pressure valve is hot. Did you doublecheck your winterization valves to make sure the bypass valve is closed?
__________________

__________________
2013 Jayco JayFlight 26RKS
2013 Ford F150 Ecoboost FX4

2003 Coleman Bayside / 2011 Jayco Jayfeather X20E -- RIP
2012 Tacoma Sport DCSB / 2013 Tundra SR5 - RIP
Heady is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 03:14 PM   #3
Junior Member
 
hotrodbob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: New Brockton
Posts: 24
It is the valve out side of the heater. I see some have a plug this is a valve. I have checked and made sure the bypass switch is on.
hotrodbob is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 03:33 PM   #4
Site Team
 
FPM III's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Fayette Ridges of PA, USA
Posts: 2,305
Do you have your water heater bypass valves set correctly, if equipped? The ones for the cold water inlet and hot water outlet on the HWT should be open and the valve that's between the Hot/cold lines should be closed.
__________________
MODERATOR
Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search

TV: 2009 GMC Sierra 2500HD | Crew Cab | Std. Box | 4WD | Duramax/Allison
RV: 2000 Jayco Eagle 266 | FBS | TT -- 1986 Coleman Laramie pop-up -- Still in the family!!!
FPM III is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 03:42 PM   #5
Junior Member
 
hotrodbob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: New Brockton
Posts: 24
I am not sure if I have heater bypass valves. I only see the lines coming out of the tank with the valves and they are open.
hotrodbob is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 04:45 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Cleveland
Posts: 1,435
Hotrodbob, on the hot/cold lines that you see coming out of the heater, do you also see a pipe running between them with a valve? If so, this is the water heater bybass, make sure this valve is closed.
__________________
2013 Jayco JayFlight 26RKS
2013 Ford F150 Ecoboost FX4

2003 Coleman Bayside / 2011 Jayco Jayfeather X20E -- RIP
2012 Tacoma Sport DCSB / 2013 Tundra SR5 - RIP
Heady is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 04:56 PM   #7
Site Team
 
norty1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Charleston, SC
Posts: 12,056
The valves may be on the back where the cold input and hot output are located.
__________________
Moderator
2011 351RLTS Eagle, Mor/Ryde suspension & pin box
06 F350 Lariat PSD, SRW, LB, CC, EGR delete kit, 16K DrawTite hitch, Timbrens, TST TPMS

Can't find what you're looking on JOF? Try:Jayco Owners Forum Custom Google Search
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." - Mark Twain
norty1 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 06:58 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Aurora CO
Posts: 2,336
They look like this

Name:  image.jpg
Views: 61
Size:  14.5 KB
__________________
Jim & Kim from Colorado

2014 Eagle 30.5 RLS
2015 Dodge 3500HD SRW 6.7L
Click on my profile for Mods and notes
Jmooney is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 07:04 PM   #9
Junior Member
 
hotrodbob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: New Brockton
Posts: 24
I looked and there is a valve just like you all show and told me. It was turned on and not in the closed side. Went and turned it off and it now works right. Thanks all.

One more thing fixed. See my daughter used the 5th wheel to live in for awhile. We have to get it back to a useable trailer.

Now to fix my water tank leaks.
__________________

hotrodbob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.