Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2010, 12:48 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: martindale, texas
Posts: 5
Super Slide problem "03 Eagle "

When I hit the switch to retract or extend it takes off fine but then acts as if the battery is running out, until its stops. Wait a while and it does the same thing. everything else works fine, front levelers work perfect. Its as if the battery is low. I changed out batteries and looked at the switch and found nothing wrong. Left the new battery installed and wondering what the problem is, not even sure were to start my trouble shooting. I'm good at things like this, but would like to know if anyone has encountered this same problem? any advice is welcome.
__________________

LoBo is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 07:22 AM   #2
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 85
Doesn't sound like a battery issue. It could be a corroded wire connection, or perhaps you need to lube up all the moving parts and gears. Almost sounds like something is not alligned correctly. Iv'e never had that problem but I hope this helps you in your troubleshooting efforts.
__________________

Myles6543 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 08:04 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Peotone IL
Posts: 214
LoBo does this happen with the unit hooked up to shore power? Wondering how old is your battery? You might check your battery ground to the frame too. Another check is to run two wires direct to the motor of the slide and wire direct to the battery. That would tell you if it is an electrical wiring problem. The reason I say that is my dealer just did that to my Designer as 3 of my slides failed to operate. Hope this helps, let us know what you come up with.
Wayne
__________________
Wayne & Marti ....Yogi the spoiled Dog
2012 Ford Lariat 4WD PSD Dually LB, Aux Tank 50 gal
2010 Designer 37 RLQS, 5th Airbourne w/Sidewinder
Http://yogi154.blogspot.com/
yogi154 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 10:10 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: martindale, texas
Posts: 5
Did it both ways with shore power and without, same result. It appears only two wires go to the motor, reversing the polarity changes the direction of the slide out. Since it will do the same thing in both direction, I'm thinking ground at the motor or something in the gears. I can only use the self crank with the help of the motor, without the motor to help the self crank will shear the pin. This makes me think something is binding in the gears. Anyone had any problems with the slide biding up, the only place I know to lube is the external gears. Not sure how or if you should lube the gear box as its inclosed.
LoBo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.