Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-08-2020, 10:57 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Brandon
Posts: 6
Exclamation Tank sensors not reading on BMPRO JAYCOMMAND panel

Anyone have a solution to resolving an issue on tank sensors not reading ? Have a 2020 Northpoint with the JAYCOMMAND touch panel. Fresh water tank shows triangle warning sign and reading empty, which it is empty, and grey and black tank sensors will not read any level. Checked fuses, have done a firmware update on the system. Wondering if it’s a wire issue under the belly of unit ? Any suggestions ?
bshivers is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2020, 10:42 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Yukon
Posts: 13
I had a similar problem, but the fix was simple. It was plugged into the wrong port on the module. Behind the JAYCOMMAND controller is the module where all the inputs/outputs route. It’s the same module for all RVs that use the BM Pro JAYCOMMAND. My temperature sensor that controlled the A/C was plugged into the A/C 2 slot when it should have been plugged into the A/C 1 slot (my RV only has one A/C). My outside temperature sensor wasn’t reading either. After looking at their wiring connection, I figured I’d just cut theirs off and do my own splice, and it worked.

Hopefully your fix is as “easy” as mine was.

Question for you: is your JAYCOMMAND still powered even when you remove the key from the battery disconnect switch?
DBC130JPilot is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2020, 10:46 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Yukon
Posts: 13
Oh BTW, you can’t see the module. You have to access it. Mine was easy because it was right behind the JAYCOMMAND controller (attached) behind a panel in a storage compartment. You can see what the module looks like on the BM Pro website
DBC130JPilot is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2020, 07:42 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Visalia
Posts: 27
I had a discussion with the electrical engineer at Jayco for our unit and yes the BMPRO is powered with the disconnect off! He explained that the optional tire pressure sensors needed to be displayed in the tow vehicle. I stated that they would be killing batteries and when you are towing you are plugged in so the unit would be normally powered up. Dumb dumb... Mine has been rewired not to do that. Producing a battery killing function for a optional item, when everyone will be storing, their RV is beyond reason. IMO
Mike Owens is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.