Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-02-2020, 08:38 PM   #1
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Washington
Posts: 98
2018.5 Seneca (S2RV Chassis) Sound System

Jayco doesnít know. Dealer doesnít know. What is the remote for that has only 4 (1, 2, 3 & 4) buttons on it? Does it have something to do with the box that has the lights on it in the drawer under the TV on our HJ model?
Martigg is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2020, 09:00 PM   #2
Senior Member
 
Rustynuts's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Oregon Coast
Posts: 3,094
Quote:
Originally Posted by Martigg View Post
Jayco doesnít know. Dealer doesnít know. What is the remote for that has only 4 (1, 2, 3 & 4) buttons on it? Does it have something to do with the box that has the lights on it in the drawer under the TV on our HJ model?
It is the remote for the HDMI switch box.....have never used it in 2.5 years
Attached Thumbnails
A2623ED2-7E22-45EC-AFDF-DDC622FEE785.jpg  
__________________
Brian & Jeannie
2018.5 Seneca 37RB with to many mods to list
2015 Jeep JKU Rubicon

Rustynuts is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2020, 09:23 PM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Salinas
Posts: 31
It works the box Rusty said. It seperates different feeds to each TV. My model RV has family, master and outside tv. My family tv is 1, master is 2 and outside is 3. We do not use 4, however I was going to mount a small tv in the bed above the cab. It takes up to four video feeds from differnent devices. We use ours every trip. For instance my littles can be in the master watching a cartoon video (on DVD), My teens watching a movie in the family room (from Micca movie sever with movies saved on a hard drive) and the wife and I watching the fights, supercross etc (directv) on the outside tv around the fire. Each tv can watch the same or different of any video feed you run into it via HDMI.
Rino is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 10:10 AM   #4
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Washington
Posts: 98
2018.5 Seneca (S2RV Chassis) Sound System

Thanks for your input. Jayco CS is telling us that the radio (Garmin Infotainment) only pays through the Freightliner cab speakers. Donít know if that is right or not. 1. Do we have surround sound? 2. What are all the speakers for that run from back of the cab to the rear bedroom?
Martigg is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 11:32 AM   #5
Senior Member
 
Rustynuts's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Oregon Coast
Posts: 3,094
Quote:
Originally Posted by Martigg View Post
Thanks for your input. Jayco CS is telling us that the radio (Garmin Infotainment) only pays through the Freightliner cab speakers. Donít know if that is right or not. 1. Do we have surround sound? 2. What are all the speakers for that run from back of the cab to the rear bedroom?

Once again, Jayco doesnt even know anything about what they build. Yes the Garmin/Fusion stereo DO play through the rear speakers. You have to go into the stereo settings and set up Zone 2 which is the rear speaker. Here is the manual.
Attached Files
File Type: pdf RV-BBT601_OM_EN.pdf (1.93 MB, 17 views)
__________________
Brian & Jeannie
2018.5 Seneca 37RB with to many mods to list
2015 Jeep JKU Rubicon

Rustynuts is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 06:45 PM   #6
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: Phoenix
Posts: 32
Garmin RV-600

What Brian (aka Rustynuts) is true. I have learned more from Brian's and others posts than Jayco or any of the many dealers.

As far as the Garmin goes you need the manual to benefit from its features and I have read about quite a few owners of this model that gave up and replaced it with with another brand. Also search and read the several threads on this device.

I started with the manual and found quite a few features that didn't seem to work. What made a world of difference was updating the Hub and Remote from the Garmin website - and you need to do both. Using a flash drive to update the Hub, and then taking the Remote inside to the computer worked for me. See pp 15-16 of the owners manual for the details and follow the directions closely.

Another gotcha is the USB connection in the dash comes from the Garmin - it is not just a 5V charging connection, but also a data input connection to the Garmin.
JohnAZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.