Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-28-2022, 12:47 PM   #1
Senior Member
 
EA37TS's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Longs
Posts: 1,482
Another bad DEF Harness

Picked our rig up from the RV dealer and went straight to the Freightliner dealer to have the check the MIL and ABS lights.

The ABS is a bad rear wheel speed sensor.

The MIL is a bad DEF heater harness. This same dealer repair this harness 2 years ago.

Looks like a week before they can schedule it into the shop.

Apparently there is also a recall that has to be applied. I didnít get a recall notice.
EA37TS is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2022, 11:57 AM   #2
Senior Member
 
EA37TS's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Longs
Posts: 1,482
Bad diode in the DEF Heater harness/system.

Picking the coach up in the morning. Tools 2 weeks to repair due to staffing shortages.
EA37TS is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2022, 07:26 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Apple Valley
Posts: 313
A year ago I had a DEF header failure do to a DEF wiring harness that was pinched and crushed due to poor installation. We were traveling back from Texas to Minnesota and were forced to spend 3 days at a Freightliner Dealer to get everything repaired. óó I just returned from Texas again, the RV has run about 7000 miles since the repair with no further problems. Keeping my fingers crossed. I have driven it for a year with nothing breaking or needing repair. Iím in a sweet spot. Hope it continues. We spend about 5 months per year in our Senica.
__________________
Mnwelsh
Apple Valley MN
2015 Seneca TS, 2019 Seneca TS
Previous RVs: 3 truck campers and 2 fifth wheels
Love the Seneca. Toad 2018 Ford F-150
Mnwelsh is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2022, 07:38 AM   #4
Senior Member
 
EA37TS's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Longs
Posts: 1,482
FWIW the diagram the tech used for a troubleshooting reference was A66-05933-000.

The problem was in Circuit 532M2+
EA37TS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.