Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2016, 08:42 AM   #21
Member
 
Lakehound's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Tulsa
Posts: 70
Thanks Norty1. I will certainly try that.

I have tried bug & Tar remover (turtle wax), spic n Span, Dawn dish soap, and car soap. A little apprehensive to use anything too strong.

Dave
__________________

Lakehound is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2016, 01:39 PM   #22
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Byron Center, MI
Posts: 33
Lynn,

I wonder if it is just coincidence, but we have the exact same camper (212 QBW) we picked up in November. We had our first outing this last weekend, and also are having a hot water heater issue. Ours worked the first time, like yours, but did not come back on again. I did some trouble shooting at home last night, and discovered the gas valve turns on, but the igniter will not fire. I know there is gas, because I can light it with a match when it tries to turn on, but the valve will still close. The igniter doubles as a flame sensor, which appears is not working either. I spoke to the dealer this morning, and indeed they are backed up to the end of May. I am going to do some more troubleshooting on my own. Right now I'm thinking it is the control board.

If you also run into an issue with the A/C not cooling properly, I know how to fix that one.

Jeff
__________________

jkorman is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2016, 02:05 PM   #23
Member
 
Lakehound's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Tulsa
Posts: 70
I did have a similar problem with the hot water tank not coming on. I lit a burner on the stove momentarily, flipped the hot water switch off for a few seconds and it started working. I know this may seem a little unorthodox but it seemed to work.
Lakehound is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2016, 05:14 PM   #24
Member
 
LynnAllen02's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Long Island
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by Lakehound View Post
I did have a similar problem with the hot water tank not coming on. I lit a burner on the stove momentarily, flipped the hot water switch off for a few seconds and it started working. I know this may seem a little unorthodox but it seemed to work.
There is something about running two gas appliances at the same time! You may have purged your lines! And that's why it started working?

I was using the stove all day to make coffee for all the lookie loos in the neighborhood who stopped by!

Lynn
__________________
2016 Jay Flight SLX 212 QBW
Chevy Silverado 1500
LynnAllen02 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2016, 05:18 PM   #25
Member
 
LynnAllen02's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Long Island
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by jkorman View Post
Lynn,

I spoke to the dealer this morning, and indeed they are backed up to the end of May. I am going to do some more troubleshooting on my own. Right now I'm thinking it is the control board.

If you also run into an issue with the A/C not cooling properly, I know how to fix that one.

Jeff
Did you download the Service Manual from Atwood posted in this thread earlier? Maybe page one... I did and it tells you what to test and has many nice troubleshooting guides.

We won't do those tests since our dealer said to bring it on in, we have an appointment on Friday, and they said we could wait for it! So far so good with our dealer!

We tested out the frig today, and next is the Air Conditioner!
__________________
2016 Jay Flight SLX 212 QBW
Chevy Silverado 1500
LynnAllen02 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:42 AM   #26
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Byron Center, MI
Posts: 33
An update on my water heater issue. I checked the Atwood website for warranty service centers, and discovered one a few miles from me. I live close enough to them they actually came to me with their mobile service truck. It did indeed turn out to be a bad control board. They got me back up and running.

Shout out to them for great service:

Brad Franck RV Service in Dorr, MI.
Brad Franck RV Service – Complete RV Service at home or the campground
jkorman is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 08:19 AM   #27
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: SW Washington
Posts: 972
Glad to hear they got it resolved and thanks for updating your thread. It's always nice to know what the solution was.
__________________
2009 F350 CC LB 4WD
2017 Jayco 355MBQS
Rustysocket is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 09:50 AM   #28
Senior Member
 
Robbbyr's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Akron
Posts: 1,339
Quote:
Originally Posted by Rustysocket View Post
Glad to hear they got it resolved and thanks for updating your thread. It's always nice to know what the solution was.
X2!
__________________
Rob R.
Akron, OH
2014 Seneca 37TS
Toads: 2014 Ford Explorer Sport or 2013 Ford Focus ST
Robbbyr is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 12:43 PM   #29
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Georgetown
Posts: 4
I have a 2016 Jay Flight 267 BHSW that is in the shop for the third time for the water heater. It would always heat the first time its turned on but would not re-fire. It would cycle through 3 attempts and shut off. The dealer would adjust the burner or thermocouple and tell me everything was fine. I finally convinced them there was a bigger problem and they are replacing the motherboard.
__________________

swtbrad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 11:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.