Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-24-2021, 07:17 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
Jaycommand BMPRO update

Has any one had any issues with the jaycommand app not updating and canít use? Is see issues in the 5th wheel section but itís a different system than in my WhiteHawk. My panel is small. Has no settings to hook up to wifi. Every time I try to use the app it says firmware update. Then it fails and wonít let you use the app. This has been going on for months and very aggravating.
Sent numerous inquiries to BMPRO, but they donít answer. Of cours, my dealer doesnít know anything.
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 08:04 AM   #2
Senior Member
 
jetlag's Avatar
 
Join Date: May 2021
Location: Vanceboro
Posts: 699
Quote:
Originally Posted by Rosims View Post
Has any one had any issues with the jaycommand app not updating and canít use? Is see issues in the 5th wheel section but itís a different system than in my WhiteHawk. My panel is small. Has no settings to hook up to wifi. Every time I try to use the app it says firmware update. Then it fails and wonít let you use the app. This has been going on for months and very aggravating.
Sent numerous inquiries to BMPRO, but they donít answer. Of cours, my dealer doesnít know anything.
You should be on WiFi if it says it needs an update, or have been at some point. On our Jaycommand wall tablet you have to leave the Jaycommand App and go to settings. You should see a google prompt. You may already have an account with them, if not, create a goggle account. Once done, go to google play and look for the Jaycommand app. As soon as it shows, it will recognize you already have it and prompt you to update. Once done with that, you go back to Jaycommand, and your system may have a slightly different procedure to do this. Once back in, BMPRO may require you to log back in with your email/password. If you can post a picture of your panel, it might help us help you.
Rene
__________________
2021 Ram Laramie 3500 SRW Air ride 50Gal fuel tank.
2021 Jayco Pinnacle 36FBTS, Andersen Ultimate Hitch
jetlag is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 09:33 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Cape Coral
Posts: 2
Happened twice - updates, then keeps trying to do it again. Solution that worked for me: after the update finishes (and now your asked to do it again infinitely) simply disconnect shore power and flip your battery switch to off. Wait a couple of minutes reconnect power and youíre good.

Jayco customer service advised this procedure.

Good luck
DD-22 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 10:07 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by jetlag View Post
You should be on WiFi if it says it needs an update, or have been at some point. On our Jaycommand wall tablet you have to leave the Jaycommand App and go to settings. You should see a google prompt. You may already have an account with them, if not, create a goggle account. Once done, go to google play and look for the Jaycommand app. As soon as it shows, it will recognize you already have it and prompt you to update. Once done with that, you go back to Jaycommand, and your system may have a slightly different procedure to do this. Once back in, BMPRO may require you to log back in with your email/password. If you can post a picture of your panel, it might help us help you.
Rene
There is no wifi on this system. Or any way to log in. Just a small control panel it is not a 5th wheel.
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 10:10 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by DD-22 View Post
Happened twice - updates, then keeps trying to do it again. Solution that worked for me: after the update finishes (and now your asked to do it again infinitely) simply disconnect shore power and flip your battery switch to off. Wait a couple of minutes reconnect power and youíre good.

Jayco customer service advised this procedure.

Good luck
Sounds easy, but mine will not update. Keeps saying retry. All it will do.
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 06:36 PM   #6
Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Waynesville NC
Posts: 53
You have to make sure that the power to the control module is off for the reset to work. I pulled off the panel behind it and pulled out the 25A fuse, waited a short time, and then it would work properly.
__________________
2021 274 CKDS
CTGT is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2021, 07:09 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by CTGT View Post
You have to make sure that the power to the control module is off for the reset to work. I pulled off the panel behind it and pulled out the 25A fuse, waited a short time, and then it would work properly.
Iíll try that. Thanks.
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2021, 11:57 PM   #8
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Queen Creek
Posts: 40
If the fuse option does not work, and hopefully it does, a unasked question is are you Android or Apple? If Android try it with a Apple phone. From what I have seen from various RV's all of the tech tends to really like Apple vs Android.
__________________
2022 Jay Feather Micro 166FBS
2021 RAM 1500 5.7 eTorque
TomC_AZ is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 06:08 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
I finally heard from BMPRO. This is there response. Will try this over the weekend.


To force the firmware update to push through please take the following steps.

1. Close out of the JAYCOMMAND app. Swipe all the way out so that its not running in the background.

2. Remove shore power from RV.

3. Disconnect the battery. NOTE: flipping the battery disconnect switch will not kill power to the JAYCOMMAND system! You must physically disconnect the battery.

4. Wait 30 seconds.

5. Connect battery.

6. Plug back in shore power cord.

7. Open JAYCOMMAND app and try to push the firmware again. Stay close to the RV.
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 06:10 AM   #10
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Monroe
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by TomC_AZ View Post
If the fuse option does not work, and hopefully it does, a unasked question is are you Android or Apple? If Android try it with a Apple phone. From what I have seen from various RV's all of the tech tends to really like Apple vs Android.
I have an apple. Pulling the fuse would be the same as there solution. Iíll see this weekend. Thanks
Rosims is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2021, 03:36 PM   #11
Senior Member
 
Topperace's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Location: Livingston
Posts: 576
Wow, that is one good design if have to cold start everything...(sarcasm there. )
__________________
S&T
2019 NP 383FKWS
2019 RAM 3500 DRW Big Horn
2018 Mini Countryman S (chase and touring vehicle)
Topperace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.