Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2014, 11:57 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Gresham
Posts: 21
Power Cord not working?

I just returned from my 3rd trip in my new Jayflight 32RLDS. On my 2nd trip out, I was grabbing the 25' power cord out of the bed of my truck and the Female unit dropped to the ground as I pulled it out (probably about 5'). I plugged it into the Trailer and then plugged the male unit into the Power box. Both indicator lights on the TT and the Power cord were working, but I couldn't use my electric jack without having my power supply hooked to the TV. I did learn today (from this great site) that I most likely have a blown fuse and it has nothing to do with my Power Cord being dropped.

NEW PROBLEM: I noticed this past weekend (my 3rd trip), that the indicator light on the TT isn't turning on. I noticed it when I was plugged in at the State Park and then noticed it still wasn't turning on at home when I plugged it in. There are 2 indicator lights on the power cord on the male end, and only one of them is on.

Did I screw up my power cord when it fell on the ground? I just don't want to be stranded when I am out camping this weekend and my batteries die due to them being used solely and not the power box.

This is my first TT where the Power Cord comes detached from the trailer. Thanks for reading!
__________________

__________________

2013 Dodge Ram 2500 Crew Cab TCD
2014 Jayco JayFlight 32RLDS
BroncoUp is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 01:51 PM   #2
Senior Member
 
3'senough's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 2,072
If you have the blue indicator LEDs on your cord it will only light up when you supply 2 phase 50AMP service. There are 2 hots feeding the trailers systems for increased draw and when a side is not being energized like with 30AMP or 15AMP single phase it will not light up.
__________________

__________________

2014 375 BHFS Eagle Premier
2014 Ram 3500 Longhorn DRW CC
6.7 CTD, Aisin, 4.10's
Yamaha EF3000iSEB
3'senough is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2014, 02:37 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Gresham
Posts: 21
Thanks. I do remember now that I was only hooked up to 30 amp this past weekend. And at home, I obviously only have 15amp, so I have my 50amp to 30 amp adapter hooked up to my 30amp to 15amp adapter hooked up to my extension cord. I just checked and this coming weekend, I am hooked up to 50 amp again, so hopefully all lights should be back to work.
__________________

2013 Dodge Ram 2500 Crew Cab TCD
2014 Jayco JayFlight 32RLDS
BroncoUp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.