Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-29-2015, 02:29 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Blaine
Posts: 6
TV hookup problems

I have a Continu:us TV in my 2013 Jayflite 26 RLS. It was purchased used but is/was like new. The TV does NOT work when the cable is connected to the outside cable TV conx but when I connect the Cable, thru the window directly to the TV and do the channel search it works just fine.
I pulled 1 cable thru the inside wall ( the other end was not connected to anything)which surprised me as it should have been connected to something. Another cable is still coming in thru the wall but not sure where it goes. A channel search comes up with nothing available. As the hole inside is very small how do I confirm cable connections to fix it??. Perhaps an RV dealer is required but this cannot be brain surgery?? or is it???
__________________

gcmontgomery is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 04:04 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: columbus
Posts: 117
when you hooked up the cable externally did you turn off the antenna booster, if I am not mistaken it must be off for cable
__________________

rjackson is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 04:14 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Blaine
Posts: 146
I thought that outside cable connector was to hook up to park provided cable.
rabalin is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 08:51 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Blaine
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by rabalin View Post
I thought that outside cable connector was to hook up to park provided cable.
Yes you are correct. It is the park provided cable tv that doesnt work
gcmontgomery is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 08:52 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Blaine
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by rjackson View Post
when you hooked up the cable externally did you turn off the antenna booster, if I am not mistaken it must be off for cable
Hmm will try that
gcmontgomery is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 09:00 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: South Texas
Posts: 4,190
Quote:
Originally Posted by rjackson View Post
when you hooked up the cable externally did you turn off the antenna booster, if I am not mistaken it must be off for cable
Yup! Took me about a half hour to figure this one out the first time.
__________________


2014 Jay Flight 28 BHBE
2015 RAM 2500 6.4L HEMI, Tradesman 4x4, 3.73
Blue Ox SwayPro (BXW 1503)

Upgraded from an REI internal frame backpack and a Eureka 1/2 dome tent!
Camper_bob is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 12:52 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Blaine
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Camper_bob View Post
Yup! Took me about a half hour to figure this one out the first time.
While ur at it.... The other white colored wire unit has 1 wire connected to an upper and lower conx on the same side and open connections to 2 leads on the other side. Can u explain which wire(s) should connect there??
gcmontgomery is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 07:42 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vienna
Posts: 1,645
Quote:
Originally Posted by gcmontgomery View Post
While ur at it.... The other white colored wire unit has 1 wire connected to an upper and lower conx on the same side and open connections to 2 leads on the other side. Can u explain which wire(s) should connect there??
If that is your a/b connector plate and no wires are connected on the back side, that is a problem. That is where your cable/satellite signal comes in from outside and if cable, feeds out from the bottom to your TVs. Sounds like someone has disconnected the hookups for some reason. If using satellite, you feed your receiver from the top (a portion) and from your receiver back to your TV via HDMI cable.
__________________

Joe Hinson
2010 Jayco Quest G2(SOLD)
2014 Jayco Eagle 33.5RETS
2007 Ram 2500 5.9L Cummins(SOLD)
2015 Ram 2500 6.7L Cummins 4WD
:)
namusmc65 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 08:40 AM   #9
Senior Member
 
nylyon's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southeast, NY
Posts: 960
I made a little write-up which may help you on how it works.

https://www.jaycoowners.com/forums/f3...ion-22551.html
__________________
Karl - Southeast, NY
2011 Jayco Super Lite 30.5 BHLT
2003 Ford F250 Lariat 6.0 PowerStroke Turbo Diesel My mods Bathroom Door Water Filter TV mount Cork Board
Streamline your A/C
nylyon is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 08:51 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Cumming, Georgia
Posts: 119
That is excellent Karl!
__________________

__________________
------------------------------------------
2015 Jayco Eagle Premier 318RETS
2008 Ford F-250 Lariat CC Super Duty 6.4 Turbo Diesel
Cumming, Georgia
Go Dawgs!
Amosmoses33 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.