Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2016, 10:01 AM   #1
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 95
Exhaust Brake on the M2 Chassis

On my 2014 Seneca the exhaust brake switch on the dash does not light up when switch to the on position. Is there something else that needs to happen before the exhaust brake is engaged?
Attached Thumbnails
exhasut switch.jpg  
__________________

Rick-in-Houston is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 10:44 AM   #2
Senior Member
 
Mr.Oz's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Hebron
Posts: 214
Mine lights up and then the exhaust brake works. Maybe you have a blown fuse or bad switch?
__________________

__________________
Dan
2014 Seneca 37 FS
2014 Jeep Wrangler Sahara Unlimited
Mr.Oz is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 11:25 AM   #3
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 95
Thanks Mr. OZ. Where can I find the fuse?
Rick-in-Houston is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 11:40 AM   #4
Senior Member
 
Mr.Oz's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Hebron
Posts: 214
Not sure. I would check the owners manual for fuse locations.
__________________
Dan
2014 Seneca 37 FS
2014 Jeep Wrangler Sahara Unlimited
Mr.Oz is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 12:17 PM   #5
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 95
First thing I did and there is not fuse listed for the exhaust brake.
Rick-in-Houston is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 12:30 PM   #6
Senior Member
 
Robbbyr's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Akron
Posts: 1,340
If I am seeing your picture correctly that is "off" on my Seneca. When toggled "up" on mine it lights up and works well.

Unsure of fuse location too, since we have a multiplexed electrical system and the EB is a "smart" switch it may be something Freightliner needs to diagnose.
__________________
Rob R.
Akron, OH
2014 Seneca 37TS
Toads: 2014 Ford Explorer Sport or 2013 Ford Focus ST
Robbbyr is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 01:52 PM   #7
Member
 
jestew3's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Jarrettsville
Posts: 46
[QUOTE=Robbbyr;392318]If I am seeing your picture correctly that is "off" on my Seneca. When toggled "up" on mine it lights up and works well.

Agree with Robbbyr on this one.
__________________
Ted
2016 Seneca 37FS
jestew3 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 04:24 PM   #8
Senior Member
 
Mr.Oz's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Hebron
Posts: 214
Never paid any attention which position is on. I just look to see if the light is on. It's very evident when driving if the exhaust brake is working.
__________________

__________________
Dan
2014 Seneca 37 FS
2014 Jeep Wrangler Sahara Unlimited
Mr.Oz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.